Chestionarului privind drogurile, o „aberație”! Părinții, revoltați de ideea Prefecturii

Chestionarului privind drogurile, o „aberație”! Părinții, revoltați de ideea Prefecturii Liceeni. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Părinții elevilor sunt nemulțumiți de chestionarul privind consumul de droguri și refuză să-l completeze. Ei consideră că multe întrebări din chestionarul impus de prefectură sunt aberante.

Chestionarul privind consumul de droguri le dă bătăi de cap părinților. Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, a declarat că mulţi dintre părinţii care au elevi în şcoli din Capitală nu înțeleg anumite întrebări din chestionar. El a mai spus că unele întrebări sunt aberante și că testarea poate fi un abuz emoțional pentru tineri. Acesta a cerut autorităților să schimbe întrebările.

„Noi am participat la discuţiile de la Prefectura Bucureşti, am fi vrut un pic schimbat chestionarul. Nu avem o problemă cu chestionarul, dar pentru a primi un feedback real ai nevoie de un chestionar prietenos. Mă refer la întrebarea 5 care făcea referire la testarea copilului în şcoală, lucru cu care nu suntem de acord.

Există posibilitatea ca acest copil să fie abuzat emoţional, văzând că intră în acel cabinet şcolar şi atunci ne-am dori, cu acordul familiei, acel copil să fie testat în afara unităţii de învăţământ. Şi la întrebarea 11 am fost nemulţumiţi, în sensul în care ne opunem testării în masă pentru că aceasta nu îşi atinge scopul. Punem milioane de familii pe drumuri pentru un moft, obiectivul nefiind atins. Este o aberaţie, nu există la nivel european şi nici la nivel mondial să testezi în masă copiii pentru droguri”, a afirmat Iulian Cristache.

Ne puteți urmări și pe Google News

Care este principala problemă

El a recunoscut că „sunt probleme” legate de consumul de droguri în rândul elevilor. Cu toate astea, Iulian Cristache consideră că trebuie mers „la cauză”, la „cei care trebuie să meargă după gratii” pentru că distribuie stupefiante copiilor. El a spus că principala problemă nu sunt tinerii care consumă substanțe interzise.

Chestionarul privind consumul de droguri ar fi prea dur

Iulian Cristache a declarat că autoritățile trebuiau să facă un chestionar mai prietenos pentru a îi convinge pe părinți să-l completeze. Acesta consideră că întrebările sunt mult prea dure și că mulți părinți vor refuza să răspunză la ele.

„La un moment dat părinţii pot pune un zid între ei şi acel chestionar, iar dacă răspunde un număr mic de părinţi, din păcate, nu-şi atinge scopul. Ne doream ca într-adevăr să fie un chestionar care să stârnească interesul părinţilor, iar cel puţin la acest moment, chiar dacă nu suntem specialişti, nouă nu ne dă impresia aceasta”, a adăugat Cristache pentru Medika TV.

Când va fi împărțit chestionarul în școli

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a a anunțat că de luni va fi împărţit în şcoli, la gimnaziu şi liceu, chestionarul pentru părinţi şi elevi privind problema consumului de substanțe interzise. El trebuie completat de părinți sau de elevii majori.