Anunț de coșmar de la ANM. Prognoza meteo pentru noiembrie: Frig și precipitații abundente

Anunț de coșmar de la ANM. Prognoza meteo pentru noiembrie: Frig și precipitații abundente Furtună. Sursă foto: Chumphon Whangchom | Dreamstime.com

Prognoza meteo în noiembrie. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a actualizat prognoza meteo pentru luna noiembrie. Temperaturile vor fi scăzute și va ploua în majoritatea zonelor țării.

Prognoza meteo în noiembrie. Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat cum va fi vremea la sfârșitul lui octombrie și în noiembrie. În perioada 16.10.2023 – 23.10.2023, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României. În nord-vestului extrem al țării, regimul pluviometric va fi local deficitar. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în extremitatea de sud a teritoriului.

În ultima săptămână a lunii octombrie, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în special în nord. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Valorile termice vor fi diferite de la o zonă la alta. Cel mai cald va fi în zona de sud a țării.

Pronoza meteo în noiembrie

În prima săptămână din noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Ne puteți urmări și pe Google News
Prognoza meteo în luna noiembrie. Frig și precipitații abundente

Sursa foto: dreamstime.com

În săptămâna 06.11.2023 – 13.11.2023, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo de Crăciun

Meteorologii au anunțat că sunt șanse să ningă pe 28, 29 și 30 noiembrie, dar că vremea se va încălzi din decembrie. Prima lună de iarnă vine cu valori cuprinse între 3 grade și chiar 9 grade, pe timp de zi. Pe 24 decembrie vor fi între 1 și 6 grade. Cerul va fi slab înnorat. În ziua de Crăciun, temperatura scade cu un grad.

Pe 25 decembrie, se anunță cer înnorat și valori termice între 0 și 6 grade. Cea de-a treia zi, la fel. Temperaturi între -2 și 7 grade, cer predominant însorit. Luna decembrie va fi blândă și cu puțină ninsoare și în alte țări din Europa.