Cristian Tudor Popescu demisionează de la Gazeta Sporturilor după demiterea lui Cătălin Țepelin

Cristian Tudor Popescu demisionează de la Gazeta Sporturilor după demiterea lui Cătălin Țepelin Sursă foto: Arhiva EVZ

Cristian Tudor Popescu a luat o decizia radicală după concedierea redactorului-șef Cătălin Țepelin de către trustul Ringier. Gazetarul își arată solidaritatea pentru colegul său și anunță că nu va mai publica editoriale pentru publicație.

Cristian Tudor Popescu a numit conducerea trustului „jivine cu sânge rece”. Asta după ce a ținut să laude activitatea lui Cătălin Țepelin ca jurnalist. Acesta a mai transmis că știa că într-un final aici se va ajunge, mai ales că știe cum funcționează Ringier.

Cristian Tudor Popescu, critici la adresa patronilor trustului Ringier

Extincția unei specii. Cătălin Țepelin – un jurnalist foarte bun și un om cinstit. Am colaborat cu domnia-sa la Gazeta Sporturilor mai bine de doi ani în modul cel mai corect și profesionist cu putință.

Acum, domnul Țepelin și-a dat demisia din funcția de redactor-șef. De ce? Pentru că nu s-a supus patronilor, jivinele cu sânge rece numite trustul Ringier”, scrie CTP pe rețelele sociale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnalistul spune că s-a ciocnit cu cei de la conducerea trustului când era președintele Clubului Român de Presă. Pe atunci, el încă mai spera că o companie occidentală de media poate să fie un exemplu de etică a meseriei pentru jurnaliștii români. Ringier l-a trezit din iluzie.

„Au publicat în Libertatea, în pagina întâi și la interior, fotografii în culori de cururi și țâțe alături de fotografii gros-plan de trupuri sfârtecate, ale muncitorilor uciși într-o explozie groaznică, cred că la Galați.

La sesizarea pe care le-am trimis-o din partea CRP, al cărui membru Ringier era, au reacționat urinând de la balcon”.

Potrivit acestuia, altceva în afară de tiraj, publicitate și profit nu îi interesa.

Acum, scrie CTP, Cătălin Țepelin nu a dorit să se implice în afacerea jurnalismului orientat spre promovarea caselor de pariuri sportive, alături de Ringier și a decis să plece. În marea majoritate a mass-mediei din România, acest tip de „colaborare” între proprietari și jurnaliști funcționează fără probleme, mai transmite gazetarul.

Domnul Țepelin reprezintă o specie în faza finală de extincție. P.S. În semn de solidaritate față de Cătălin Țepelin și cu părerea de rău a despărțirii de cititori, încetez să mai public în Gazeta Sporturilor”.

Cătălin Țepelin a plecat din funcția de redactor-șef al Libertatea

Gazeta Sporturilor a încheiat colaborarea cu Cătălin Țepelin, cel care deținea funcția de redactor-șef. Această decizie a fost comunicată public prin intermediul paginii de Facebook a publicației.

Cătălin Țepelin pleacă din funcția de redactor-șef al Gazeta Sporturilor

Plecare Cătălin Țepelin. Sursa: Cătălin Tolontan/ Facebook

În aplauzele colegilor săi, Țepelin a părăsit redacția în cursul zilei de marți. Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris la rândul lui pe Facebook că plecarea are de-a face cu „o decizie a patronilor elvețieni de la Ringier”.