De ce ar trebui să mănânci o banană în fiecare zi? Sursa de sănătate nebănuită

De ce ar trebui să mănânci o banană în fiecare zi? Sursa de sănătate nebănuităBanane/ Sursa Foto: Arhiva EVZ

Potrivit cercetărilor efectuate la Universitatea din Alabama, consumul de banane în fiecare zi ar putea ajuta la prevenirea atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale. 

De ce ar trebui să mănânci banane în fiecare zi? Cercetătorii au reuşit să afle cât de sănătoase sunt. Studiul a fost încercat pe șoareci și a avut ca scop să determine modul în care potasiul mineral afectează fluxul sanguin și sănătatea arterelor. S-a observat o creștere medie de 1540 mg de potasiu pe zi este legată de o reducere cu 21% a riscului de accident vascular cerebral.

De ce ar trebui să mănânci o banane în fiecare zi pe stomacul gol

Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de fructe de vitamina B6. Ajută organismul să producă globule roșii, să metabolizeze carbohidrații și grăsimile, să metabolizeze aminoacizii, să elimine substanțele chimice nedorite din ficat și rinichi și să mențină un sistem nervos sănătos.

Bananele sunt, de asemenea, bogate în vitamina C care vă protejează organismul împotriva deteriorării celulelor și țesuturilor. Îl ajută să producă colagen și să susțină sănătatea creierului prin producerea de serotonină.

Banană, Fructe, Manipulare, Studio

Sursa foto. Pixabay

O banană de mărime medie asigură aproximativ 13% din necesarul zilnic de mangan. Manganul ajută corpul să producă colagen și vă protejează pielea și alte celule împotriva deteriorării radicalilor liberi.

Potasiul din banane ajută organismul să mențină o inimă sănătoasă și tensiunea arterială. În plus, au un conținut scăzut de sodiu. Combinația scăzută de sodiu și potasiu ridicat ajută la controlul hipertensiunii arteriale. Bananele pot ajuta, de asemenea, să ajute digestia și să învingă problemele gastrointestinale.

Modalități simple de a adăuga banane în dieta ta zilnică

Dacă doriți să includeți bananele în dieta zilnică și încă sunteți confuz cu privire la cum să faceți acest lucru, nu vă faceți griji. Iată câteva modalități simple de a face acest lucru.

  • Amestecați piure de banane coapte cu unt de arahide sau unt de migdale și ungeți pe pâinea prăjită
  • Amestecați piure de banane coapte cu iaurt simplu și adăugați puțin unt de arahide
  • Adăugați banane tocate în cereale sau fulgi de ovăz.
  • Coaceți-le în cuptor pentru a vă face propriile chipsuri de banane.
  • Adaugă-le în clătite și smoothie-uri.

Ne puteți urmări și pe Google News