Soluția anti-corupție a lui Ciolacu. Este nevoie doar de un apel

Soluția anti-corupție a lui Ciolacu. Este nevoie doar de un apel Corupție. Sursa foto: Dreamstime

Soluția anti-corupție a premierului Marcel Ciolacu. Acesta a declarat că românii cărora li se cere mită pot să rezolve situația cu un singur apel la 112. El i-a rugat să fie solidari și să contribuie la rezolvarea acestei probleme.

Soluția anti-corupție a premierului Marcel Ciolacu. Acesta a declarat că românii trebuie să fie solidari pentru că Guvernul singur nu poate rezolva problema corupției. El a mai spus că cei cărora li se cere mită pot suna la 112 și să vorbească cu un procuror. Ciolacu a recunoscut că numărul cazurilor de corupție din țara noastră a crescut considerabil.

Soluția anti-corupție

„Reporter: Este corupție prea mare. Mediul privat se destramă, firmele se închid...

Marcel Ciolacu: Am plecat, doamnă, repede acasă, să mai apuc să ajung. La ce apocalipsă vine..

Ne puteți urmări și pe Google News

Reporter: ...este corupție peste tot, trebuie să dai șpagă la ITM, la AJPIS, la Primărie

Marcel Ciolacu: Doamnă, eu nu dau nicio șpagă

Reporter: Mediul privat trebuie să dea.

Marcel Ciolacu: Nu știu, să vină să îi ia și pe cei care dau și pe cei care cer.

Reporter: Asta e simplu de spus.

Marcel Ciolacu: Haideți să o facem cu toții, fac un apel la toată lumea, cui i se cere bani să sune la 112 să se ducă la procuror. Haideți să facem, nu poate un premier sau un Guvern singur să realizeze acest lucru. Haideți să fim solidari și să spunem 'A venit T0', hai s-o facem, n-am nicio problemă”, a spus Ciolacu laconferință de presă de la Hunedoara.

La această conferință au participat și Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Cea mai coruptă țara din România

Transparency Internațional a realizat o hartă la nivel mondial cu cele mai corupte țări. România se află undeva pe la mijloc. Asta în contextul în care țara noastră a înregistrat o creștere față de anul trecut. Zero reprezintă cel mai ridicat nivel de corupție, iar 100 cel mai slab.

România înregistrează 46 de puncte în acest moment. Asta în contextul în care anul trecut erau 45 de puncte. Ungaria se pare că a devansat Bulgaria din perspectiva corupției. În acest moment, Ungaria este considerată cea mai coruptă țară din Europa. La polul opus cu cele mai scăzute niveluri de corupție din lume se află țările nordice. Numărulor cazurilor de corupție este mic și în Noua Zeelandă, Elveția și Olanda.