Liberalii se întăresc înainte de alegeri. PNL negociază fuziunea cu PMP și REPER - Surse

Liberalii se întăresc înainte de alegeri. PNL negociază fuziunea cu PMP și REPER - Surse Nicolae Ciucă și conducerea PNL Sursă foto: Evz

Liberalii se întăresc înainte de alegeri, căutând să atragă de partea lor PMP și pe Cristian Diaconescu. Surse politice susțin că discuțiile cu ALDE au intrat în linie dreaptă. Fuziunea cu partidul fostului premier PNL Călin Popescu Tăriceanu a intrat în linie dreaptă. Urmează alte discuții cu Dacian Cioloș și partidul desprins din USR, REPER.

Liberalii se întăresc înainte de alegeri, inițiind discuții pentru fuziune cu PMP și cu fostul ministru Cristian Diaconescu. Surse politice din PNL, susțin că au fost inițiate consultări active cu Cristian Diaconescu și cu PMP. Această mișcare politică  vine în condițiile în care negocierile dintre PNL și ALDE au intrat în linie dreaptă. Liberalii urmează să fuzioneze cu partidul înființat de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Printr-o astfel de mișcare, partidul condus de Nicolae Ciucă încearcă să se întărească înainte de alegerile de anul viitor. Aceasta în condițiile în care sondajele de opinie nu-i sunt deloc favorabile. PNL este cotat cu 19%, în ultimul sondaj al CURS, în vreme ce colegii de coaliție, din PSD, se mențin la 31%.

Tot în acest context, sursele politice susțin că vor fi inițiate discuții, în vederea fuziunii și cu Dacian Cioloș și partidul acestuia, REPER. Dacian Cioloș a înființat o nouă formațiune după ce a demisionat de la conducerea USR. Liberalii se întăresc înainte de alegeri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alături de el au plecat mai mulți parlamentari și politicieni din PLUS, partid înființat, de asemenea, de Dacian Cioloș, care a fuzionat cu USR.

Alianța PSD - PNL

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Liberalii se întăresc înainte de alegeri

Liberalii se întăresc înainte de alegeri. Pe de altă parte PNL își dorește să continue alianța cu PSD și după alegerile de anul viitor. Mai mult cele două formațiuni negociază o alianță electorală care să le permită să candideze pe liste comune.

Surse politice din ambele partide au confirmat că lucrurile avansează în direcția elaborării unui proiect politic PSD-PNL. Viitoarea alianță va fi girată de președintele Klaus Iohannis și parafată la tribunal. Scopul pe care și l-a propus viitoarea construcție politică este continuarea guvernării PSD-PNL și după 2024.

Liderii celor două partide discută pe o schemă generală de împărțire a locurilor pe listele electorale. Pentru europarlamentare, PSD și PNL și-ar fi propus să împartă locurile în mod egal. Conform calculelor, PSD și PNL trag speranță că la alegerile europarlamentare ar putea obține, împreună, 14 sau 16 mandate.