Victor Ponta, reacție furibundă în cazul baronului Buzatu! Fostul prim-ministru, mesaj categoric

Victor Ponta, reacție furibundă în cazul baronului Buzatu! Fostul prim-ministru, mesaj categoric .Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Politicianul a fost extrem de tranșant în ceea ce privește scandalul de la Consiliul Județean Vaslui. Fostul prim-ministrul susține că Dumitru Buzatu ar trebui să își petreacă următorii ani în spatele gratiilor

Victor Ponta și-a expus public părerea vizavi de scandalul care a zguduit lumea politică. Este vorba despre flagrantul care l-a avut în prim plan pe Dumitru Buzatu, baron de Vaslui.  Fostul prim-ministru al României a fost tranșant cu privire la acest context, susținând că președintele Consiliului Județean Vaslui ar trebui să își petreacă următorii ani în închisoare.

Victor Ponta, opinie tranșantă în scandalul momentului din politică

Victor Ponta a fost extrem de dur în ceea ce privește deznodământul scandalului momentului din politică. Acesta îl vizează pe președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu. Baronului din partea PSD i-a fost organizat un flagrant în urma căruia, acesta a luat șpagă 1,25 milioane de lei.  La mijlocul "schimbului" era vizat un contract pe care un afacerist urma să îl câștige.

Victor  Ponta a vorbit public legat de această situație. Politicianul a lăsat de înțeles că are toată convingerea că președintele CJ Vaslui va ajunge după gratii. Mai mult, fostul prim-ministru crede că baronul de Vaslui va deveni un exemplu de "așa nu" pentru funcționarii publici.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Acum, sincer, sunt și eu șocat. Nu mă bucur de răul nimănui și nu am niciun fel de dorință de a vorbi și eu de rău de domnul Buzatu, dar cred un singur lucru și-l spun cu toată tăria, nu-i niciun fel de ipocrizie, orice funcționar al statului român care cere 10% din bani pentru un contract public e normal să ajungă în închisoare. ",  a explicat politicianul.

Mai mult, Victor Ponta consideră că indiferent de funcția pe care o au, angajații la stat care cer șpagă pentru acordarea contractelor ar trebui să ajungă în închisoare.

Victor Ponta, reacție furibundă în cazul baronului Buzatu! Fostul prim-ministru :"Să stea la închisoare mulți ani"

Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

" Un funcționar public din această țară, că-i președinte de Consiliu Județean sau ce o fi el, dacă cere 10% din banii dintr-un contract, trebuie să stea la închisoare foarte mulți ani și trebuie să fie dat de exemplu, ca altora să le fie frică.", mai adaugă fostul prim-ministru al României.

Victor Ponta a continuat valul de critici legate de acest context, precizând că mai grav este că astfel de acțiuni total în afara legii au loc într-un prezent în care există găuri mari la bugetul de stat. De altfel, județul Vaslui este considerat în prezent ca fiind printre cele mai sărace din țară.

"Probabil că e o boală asta cu banii. Sper să nu o am și sper să nu o aibă nimeni dintre cei care îmi sunt foarte apropiați. Gândiți-vă, însă, că acest caz, care e foarte clar, sau așa pare, foarte clar, vine într-un moment în care oamenii spun – ‘Domnule, o ducem din ce în ce mai rău, avem găuri la buget, hai să dăm bani pentru investiții’, că aici înțeleg că era vorba de un drum. Slavă, Domnului, în Vaslui chiar e nevoie de investiție, e un județ sărac, pe care îl conducea, desigur, domnul Buzatu ca președinte de foarte mult timp.", a comentat acesta.

În același timp Victor Ponta avut numai cuvinte de laudă la adresa actualului prim-ministru al României, Marcel Ciolacu. Acesta a cerut demiterea de urgență a baronului de Vaslui din PSD.