Femeia care a ieșit la pensie la 100 de ani. Regretă că nu mai merge la muncă
- Emma Cristescu
- 20 septembrie 2023, 07:52
O femeie din Chicago a ieșit la pensie la 100 de ani. Aceasta a povestit că i-a plăcut mereu să muncească și că jobul a ținut-o ocupată. Ea a mai spus că fericirea celorlalți a contat enorm și că nu s-a plâns niciodată de oboseală.
O femeie din Chicago, Madeline Paldo, a ieșit la pensie la 100 de ani. Ea a lucrat peste 80 de ani, de la 18 la 99 de ani, și nu s-a plâns niciodată că a muncit prea mult. Aceasta consideră că munca a fost secretul longevității ei.
„Asta m-a ținut ocupată și mi-a plăcut să lucrez. Rolul de pensionară nu îmi place prea mult”, spune Paldo.
Familia lui Paldo a început o afacere în Chicago, producând semne electrice. Femeia era responsabilă de munca de birou. Ea a declarat că i-a plăcut mereu să vadă oameni noi și să interacționeze cu clienții. Aceasta a mai spus că se simțea foarte bine când mergea zilnic la muncă și când făcea lucruri utile.
„“Mi-a plăcut să fiu cu publicul. Mi-a plăcut să fiu cu oamenii”, a spus Paldo pentru CNBC Make It. „Și eram singura din birou care făcea toate lucrările de birou pentru afacerea noastră, așa că a fost plăcut. Îmi plăcea să merg la muncă”.
A ieșit la pensie la 100 de ani și încă se distrează în oraș
Femeia a mai spus că îi place să meargă la Dunkin’ Donuts (n.r. gogoșerie) în fiecare duminică cu fiul ei pentru a se întâlni cu prietenii. Aceasta a declarat că îi adoră să fie înconjurată de oameni pozitivi.
„Aștept cu nerăbdare asta în fiecare săptămână”, a mai spus ea.
Ce spun cercetătorii
Un studiu de la Harvard a descoperit că relațiile pozitive îi fac pe oameni mai fericiți și îi pot ajuta să trăiască mai mult. Cercetătorii au mai descoperit că persoanele care petrec timp cu cei dragi sunt mai liniștite. Și munca în echipă ar putea contribui la longevitate.
„O mulțime de centenari vorbesc despre importanța relațiilor, a familiilor lor, a comunităților lor și a prietenilor lor”, spune dr. Sofiya Milman, profesor asociat de medicină și genetică și director al studiilor privind longevitatea umană la Institutul pentru Cercetarea Îmbătrânirii de la Colegiul de Medicină Einstein.
Cercetătoarea a mai spus că femeile trăiesc mai mult decât bărbații și că genetica contează.
Pentru început, „în general, durata medie de viață a femeilor este mai lungă decât a bărbaților”, spune Milman. Și „credem că genetica de asemenea are foarte mult de-a face cu longevitate”, potrivit CNBC.