Exclusiv. Cum arată containerele în care vor fi cazați localnicii din Crevedia afectați de explozie. Video

Exclusiv. Cum arată containerele în care vor fi cazați localnicii din Crevedia afectați de explozie. Video

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița a aprobat furnizarea a cinci containere de locuit, complet echipate, precum și alte patru containere destinate grupurilor sanitare pentru a fi folosite de comunitatea locală din Crevedia, care a fost afectată în urma exploziilor și incendiului de la o stație GPL.

Containerele de locuit pentru localnici din Crevedia au fost pozate de paparazzi Evenimentul Zilei, care au fost la fața locului. Containerele au fost aduse de mai multe TIR-uri și toate poartă stema României, alături de inscripția Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Problemelor Speciale.

Containere Crevedia

Containerele de locuit pentru localnicii din Crevedia, au ajuns

Primele containere destinate locuitorilor din Crevedia, care au rămas fără adăpost în urma exploziei de la stația GPL ilegală, au fost livrate. Numai că, aceste containere puse la dispoziția locuitorilor par mai degrabă potrivite pentru două persoane. Nicidecum pentru o familie cu copii.

Containere Crevedia

Cu toate acestea, locuitorii refuză să se mute în aceste containere și solicită autorităților să efectueze reparații la casele lor. Șase locuințe au fost complet distruse, iar alte 77 au suferit daune parțiale în urma exploziei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inițial, aceste containere au fost disponibile pentru toți locuitorii din Crevedia, dar majoritatea au respins ideea de a locui în ele. Prin urmare, în prezent, doar persoanele care au solicitat explicit astfel de containere vor primi asemenea ajutor.

Se efectuează lucrări de curățenie în curțile în care urmează să fie amplasate containerele de locuit și grupurile sanitare.

Până în acest moment, s-au înregistrat șase cereri pentru astfel de containere, iar astăzi acestea vor fi distribuite către cei care au nevoie de ele.

Containere Crevedia

Containerele au toate dotările necesare

Conform informațiilor furnizate de CJSU, containerele destinate locuirii vor fi echipate cu facilități esențiale, cum ar fi paturi, aeroterme, aragaz și butelii.

„Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale va pune la dispoziţie 5 containere-construcţii uşoare din elemente modulate pentru cazare temporară cu dotările aferente şi 4 containere (construcţii uşoare din elemente modulate – grup sanitar)”, se arată în hotărârea CJSU.

Decizia va fi transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, ANRSPS precum şi Primăriei comunei Crevedia.

În exploziile din 26 august de la Crevedia şi-au pierdut viaţa cinci persoane, iar alte peste 50 au fost rănite.