Cântărețul american Jimmy Buffett s-a stins din viață. A câștigat 4 albume de platină

Cântărețul american Jimmy Buffett s-a stins din viață. A câștigat 4 albume de platină Cântărețul și compozitorul Jimmy Buffet a murit. Sursa foto: NYTimes

Cântărețul american Jimmy Buffett s-a stins din viață. A câștigat 4 albume de platină și 8 albume de aur, marcând muzica deceniilor 7 și 8.

Jimmy Buffett  a murit. Cântăreţ şi compozitor american, Jimmy Buffett , s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. A marcat muzica deceniilor 7 și 8 într-o Americă debordând de creativitate și căutări artistice. Anunţul morţii artistului a fost făcut pe contul său de pe X (fostul Twitter).

Jimmy Buffett a murit. Și-a trăit viața ca pe un cântec

"Jimmy s-a stins în pace în noaptea de 1 septembrie, înconjurat de familia, prietenii, muzica și câinii săi", se scrie într-o declarație postată pe paginile de socializare ale artistului.

"Și-a trăit viața ca pe un cântec până la ultima suflare și va fi regretat peste măsură de atât de mulți".

Ne puteți urmări și pe Google News

În anunț nu se precizează unde a murit Buffett și nici nu a oferit o cauză a decesului. Boala l-a forțat să reprogrameze concerte în luna mai. Buffett a recunoscut, în postări pe rețelele de socializare, că a fost spitalizat, fără a oferi alte detalii.

James William Buffett era cunoscut mai ales pentru "Margaritaville", un omagiu adus vieții tropicale. De asemenea, era apreciat și pentru promovarea unui stil de viață boem, care i-a adus mulți susținători.

În 1970 s-a mutat în Nashville, patria folk-ului american. A reușit treptat să-și construiască o carieră. „Margaritaville”, lansat în 1977, a ajuns pe locul 8 în topul Billboard Hot 100 și a rămas 22 de săptămâni în top, fiind cel mai popular single al său.

4 albume de platină și 8 albume de aur

Buffett a realizat 27 de albume de studio într-o carieră care s-a întins pe parcursul a 5 decenii . Cariera sa a inclus scrierea și conducerea unui imperiu de afaceri. Muzicianul are o carieră fabuloasă, reușind 4 albume de platină și 8 albume de aur.

De menționat că a fost și un scriitor talentat, apropiat ca stil de literatura exotică a unor giganți americani ca Ernest Hemingway, John Steinbeck și William Styron. Literatura sa are aceleași surse de inspirație ca și muzica sa, marea. A reușit să pătrundă în listele de bestsellere ale publicției The Times. De asemenea, a compus muzică pentru coloana sonoră a mai multor filme. A avut apariții în câteva filme, dar și în show-uri televizate.

În urma lui rămân soția Jane Slagsvol, cele două fiice, Sarah și Savannah, și fiul Cameron, relatează NYTimes.