Primarul Dordulea din Caracal și fiul său, portretizați alături de Neagoe Basarab și Constantin Brâncoveanu

Primarul Dordulea din Caracal și fiul său, portretizați alături de Neagoe Basarab și Constantin Brâncoveanu Ion Doldurea. Sursa foto Primăria Caracal

Primarul PSD Ion Dordulea și fiul său, Ionuț Doldurea, care deține ilegal stația de GPL din Crevedia, unde s-au produs explozii violente, sunt pictați într-un tablou alături de dinastia domnitorilor feudali ai familiei Basarabilor, printre care se numără Neagoe Basarab și Constantin Brâncoveanu.

Ion Doldurea și familia sa se regăsesc într-un tablou alături de membrii dinastiei domnitorilor feudali ai familiei Basarabilor. Tabloul, expus într-un restaurant ce le aparține, înfățișează un fel de genealogie a familiei Basarabilor.

Ion Doldurea, tablou alături de Neagoe Basarab și Constantin Brâncoveanu

În pictura respectivă, a doua figură masculină, imediat după Neagoe Basarab, este pictat Ionuț Doldurea. El apare în locul nepotului acestuia. Pe partea stângă a lui Constantin Brâncoveanu se află pictat Ion Doldurea, reprezentându-l în calitate de unchi al lui Constantin Brâncoveanu.

Aceste rețele feudale împânzesc România. Ele sunt interpartidice și n-au decât un singur interes: acela de a avea acces la resurse publice și private. Asta se întâmplă și aici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Legitimitatea se câștigă inclusiv istoric. Fostul președinte al CJ Prahova îmi spunea într-o discuție pe care am avut-o acum vreo 15 ani la Bruxelles că este un conte, că are înscris din partea unei liste maghiare de conți că este urmaș de conte, deci își asuma această identitate, pentru că asta îi permitea să se legitimeze mai bine cu supușii săi.

Asta se întâmplă și la Caracal și în multe părți. Am glumit când i-am numit baroni dar și-au luat foarte în serios titlul de baroni”, a declarat politologul Cristian Pîrvulescu pentru digi24.

Conform afirmațiilor sale, în realitate, activitatea politică este redusă în orașele mici. Iar în zonele rurale asistăm la modele de organizare cu caracter cvasifeudal, care rezistă în timp și generează adevărate provocări pentru stat.

Aceasta se datorează faptului că un stat modern nu poate opera eficient cu grupuri tribale ce urmăresc să preia controlul asupra diverselor resurse.

Primarul Dordulea și familia sa, într-un tablou alături de Neagoe Basarab și Constantin Brâncoveanu

Tablou genealogie familia Basarabilor. Sursa digi24.ro

Primarul din Caracal, donator pentru partidele politice

Ion Doldurea a fost unul dintre cei șapte membri ai PSD la nivel național care au depășit limitele contribuțiilor impuse de statutul partidului. Asta în timpul alegerilor din 2020.

Transferurile de fonduri efectuate de Doldurea au avut loc imediat după ce a devenit președintele Organizației Municipale PSD Caracal. Atunci a fost desemnat candidatul partidului la funcția de primar al localității. El a beneficiar de sprijinul lui Paul Stănescu, unul dintre liderii de marcă ai social-democraților.

Numele lui Doldurea se regăsește în rândul celor care au ales să sprijine PSD cu contribuții financiare mai mari. În total sunt doar șapte membri.

Ei sunt incluși în categoria „Lista membrilor de partid care au plătit în anul 2020 cotizații a căror valoare însumată depășește baremul de 10 salarii de bază minime brute pe țară”. Documentul este semnat de către președintele PSD, Marcel Ciolacu, potrivit G4Media.