Practicile restaurantelor din Saint-Tropez: Avem o masă la 5.000 de euro, e OK pentru tine?

Practicile restaurantelor din Saint-Tropez: Avem o masă la 5.000 de euro, e OK pentru tine?Practicile restaurantelor din Franța, dezvăluite de un primar / Sursă foto: Tripadvisor

Practicile restaurantelor din Europa au fost dezvăluite de un primar. Unele localuri le impun clienților să facă o consumație minima de 5.000 de euro, pe lângă alte reguli deranjante pentru aceștia.

Practicile restaurantelor din Franța au fost descrie de un primar ca fiind „odioase”. Edilul orașului Saint-Tropez susține că patronii cer și consumații minime de 5.000 de euro. Prețurile pentru o singură masă la aceste restaurante ajung pentru o persoană și la 1.500 de euro.

„Este simplu, la rezervare ți se spune clar. «Avem o masă la 5.000 de euro, OK pentru tine?. Dacă nu, ei bine, nu mai există altă masă»”, a spus o persoană care s-a aflat într-o astfel de situație.

De asemenea, mai mulți oameni care au întâmpinat astfel de momente au susținut că practicile restaurantelor au început să îi deranjeze din ce în ce mai tare. În plus, și cei bogați condamnă aceste reguli pentru că se simt obligați să arate, mai întâi, câți de mulți bani au pentru a servi masa.

Practicile restaurantelor franceze

În plus, unele restaurante pretind bacșiuri destul de mari și refuză clienții care în trecut nu au note de plată suficient de mari. O persoană din industrie a explicat cum funcționează acest sistem aplicat de proprietarii și managerii restaurantelor.

Saint-Tropez, Franța, restaurant, clienți

Restaurant din Saint-Tropez / Sursă foto: Dreamstime.com

„Ți se cere numele și prenumele. Se verifică dacă ești înscris în registrul lor. Atunci se evaluează suma pe care ai cheltuit-o deja, dacă ai comandat băuturi etc.

Dacă numele nu apare sau nu sunteți în prima categorie, vă vom spune că restaurantul este plin până la sfârșitul lunii august. Vă vom îndruma apoi cu drag către unul dintre celelalte restaurante din grup”.

Localnicii sunt alungați din Saint-Tropez

Silvia Siri, primarul din Saint-Tropez, a fost cea care a făcut publice practicile restaurantelor din acest oraș. Edilul susține că regulile impuse de localuri sunt „odioase” atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Saint-Tropez este una dintre cele mai scumpe localități din Franța. Este una dintre destinațiile de vacanță favorită a celebrităților din întreaga lume.

„Aceste practici sunt odioase pentru stațiune și pentru clientela noastră. Am fost deja alungați din apartamentele noastre. Destul de în curând vom fi alungați de asemenea din restaurantele noastre, fără să mai putem să mâncăm în oraș”, a declarat Silvia Siri.

Primarul a mai adăugat că va purta discuții cu proprietarii restaurantelor. De asemenea, Siri i-a avertizat deja că ar putea risca să își piardă licența dacă localurile lor sunt găsite vinovate de alcătuirea unor baze de date ilegale cu clienți.

Mai multe sondaje realizate în ultimii ani au arătat că localnicii s-au săturat de prețurile din ce în ce mai mare. Localnicii sunt nemulțumiți și de  serviciile inadecvate și personalul prost calificat al restaurantelor, potrivit Nice Matin.