România, medalie de bronz la Campionatul Mondial de atletism, după 14 ani

România, medalie de bronz la Campionatul Mondial de atletism, după 14 ani Alina Rotaru Kottmann, medalie de bronz la Campionatele Mondiale de atletism / Sursă foto: Facebook

Alina Rotaru Kottmann a câștigat duminică, 20 august, medalia de bronz în finala la săritura în lungime, la Campionatul Mondial în aer liber, de la Budapesta.

Alina Rotaru Kottmann a reușit o performanță importantă pentru România la Campionatul Mondial în aer liber, de la Budapesta. Sportiva a câștigat medalia de bronz în finala la proba săritură în lungime, care a avut loc duminică, 20 august.

Cea mai bună săritură a atletei tricolore a măsurat 6.88 metri, din ultima încercare. Celelalte sărituri reuşite au măsurat 6.51, 6.72, 6.63, 6.75. Alina Rotaru s-a clasat în calificări pe locul nouă, cu o reuşită de 6.69 metri.

Podiumul a fost completat de Ivana Vuleta (Serbia, 7.14 metri), care este și noul lider mondial, şi de Tara Davis-Woodhall (Statele Unite, 6.91 metri). Medalia obținută de Rotaru vine după ce România nu mai câștigase o astfel de distincție de la Campionatele Mondiale de Atletism din Berlin din 2009.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alina Rotaru Kottmann, calificată la Jocurile Olimpice de la Paris

Alina Rotaru Kottmann este antrenată de Mihai Corucle și legitimată la clubul Steaua București. Atleta este calificată deja la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, după ce a atins baremul în concursul de la Inneringen. Atleta a avut la acest concurs cea mai bună performanță personală, o săritură de 6.96 metri.

Alina Rotaru Kottmann, medalie de bronz, campionat mondial de atletism

Alina Rotaru Kottmann, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de atletism / Sursă foto: Facebook

Alina Rotaru va fi la cea de-a treia participare la Jocurile Olimpice, după edițiile din 2016 şi 2021. Delegația României de la Campionatul Mondial de atletism în aer liber de la Budapesta este formată din 16 sportivi, nouă fete şi șapte băieţi. La competiție participă aproximativ 2.100 atleţi din 202 ţări. Atleții se vor lupta pentru 49 de seturi de medalii și pentru premii de peste opt milioane de dolari.

Start la Campionatul Mondial de atletism

Campionatul Mondial de la Budapesta va marca un moment unic în istoria competiției. Această ediție va fi prima în care antrenorii vor primii medalii alături de sportivii de care se ocupă. În plus, pentru prima dată în istoria Mondialelor, festivitatea de premiere va avea loc într-un spațiu special amenajat.

Este vorba de „Piața Medaliilor”. Premierea era organizată, în anii trecuți, direct pe stadion. Campionatul Mondial de atletism a avut startul sâmbătă, 19 auguts, și se va desfășura pe un stadion construit lângă Dunăre. Arena este nouă și construcția a costat 60 de milioane de euro. Capacitatea stadionului este de 40.000 de locuri.

România n-a mai obținut o medalie la Campionatele Mondiale de Atletism de la ediția desfășurată la Berlin 2009.