Decizia milionarului Călin Mitică. A fost achitat într-unul din marile procese de corupție

Decizia milionarului Călin Mitică. A fost achitat într-unul din marile procese de corupție Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Decizia milionarului Călin Mitică. Unul dintre marile dosare de corupție instrumentate de DNA Cluj a fost finalizat, după 8 ani de procese.

Unul dintre marile dosare de corupție de la Cluj a fost finalizat cu o decizie surprinzătoare. Pe data de 19 iulie 2023, Tribunalul Cluj i-a achitat pe toți inculpații trimiși în judecată, în anul 2015, într-unul dintre cele mai răsunătoare dosare de corupție instrumentate de procurorii DNA - Serviciul teritorial Cluj. Este vorba de dosarul lui Călin Mitică, omul de afaceri care controlează acționariatul a două firme, S.C. REMARUL 16 FEBRUARIE S.A. Cluj Napoca, respectiv  S.C. TRANSFEROVIAR S.A. Cluj Napoca.

Călin Mitică a fost achitat din lipsă de probe

La capătul a 100 de termene de judecată, judecătoarea Cristina Badea de la Tribunalul Cluj a decis ca omul de afaceri Călin Mitică să fie achitat de acuzațiile de instigare la abuz în serviciu în formă continuată și de complicitate la cumpărare de influenţă. Argumentul magistratului a fost că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”, respectiv că „nu există probe că a săvârşit infracţiunea”.

Sursa foto: Călin Mitică / Facebook

Instanța a decis, în egală măsură, încetarea procesului penal împotriva inculpatului Călin Mitică referitor la comiterea infracţiunii de dare de mită în formă continuată, respectiv complicitate la dare de mită în formă continuată, în urma intervenirii prescripţiei răspunderii penale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soluția a fost atacată cu apel de mai mulți inculpați

Pe 27 iulie, Călin Mitică a atacat soluția Tribunalului Cluj cu apel, soluție la care au apelat și alți 5 inculpați din dosar, precum și firma pe care o controlează Călin Mitică, REMARUL 16 FEBRUARIE S.A. Cluj Napoca. În cazul companiei, instanța de fond – Tribunalul Cluj – hotărâse încetarea procesului penal pornit referitor la comiterea infracţiunii de dare de mită în formă continuată, în condițiile intervenției prescripţiei, dar și achitarea REMARUL Cluj Napoca cu privire la comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în formă continuată.

În dosarul instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj s-a dispus trimiterea în judecată, a 12 inculpați (inclusiv o persoană juridică), printre care se numără și Călin Mitică, potrivit Justnews.

Principalul acuzat era omul de afaceri clujean Călin Mitică, în sarcina căruia anchetatorii au stabilit că a dat mită unui șef din sistemul feroviar cu scopul de a prinde un contract de zeci de milioane de euro cu Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători – CFR SA.