Prăjitura cu cireșe sau vișine este vedeta verii. Economică, pufoasă și gustoasă
- Andreea Vlad
- 19 iulie 2023, 08:59
Sezonul estival oferă o mare varietate de fructe, care pot face diferența în cazul unui desert. Prăjitura cu vișine sau cireșe este un deliciu ușor de preparat.
O rețetă simplă de prăjitură cu fructe este excelentă vara. Mai ales că este ieftină, se prepară ușor și e deosebit de pufoasă. Cum vara oferă belșug de vișine și cireșe, aceste fructe sunt vedetele rețetei de care urmează.
Prăjitura cu cireșe e deosebit de pufoasă
Aluatul acestei prăjituri cu cireșe este deosebit de pufos, pentru că în procesul de preparare se folosesc praful de copt și aerul înglobat prin mixare, atât în albușuri, cât și în gălbenușuri.
Deși atât de pufos, acest aluat nu este deloc uscat sau înecăcios. Laptele și uleiul din compoziție îl fac să fie fraged și ușor umed. Un alt motiv vine din aromatizarea compoziției cu coajă rasă de lămâie și vanilie naturală.
Se păstrează foarte ușor
Această prăjitură vine cu un mare avantaj: nu are nevoie de condiții speciale de păstrare. Nu trebuie îmbrăcată în folie alimentară, nici ținută la frigider. Se simte foarte bine pe blatul din bucătărie, la temperatura camerei.
Fiind atât de aerată, dar și datorită laptelui și uleiului din aluat, ea nu se usucă, ci se păstrează proaspătă și delicioasă timp de 3-4 zile.
Rezistă perfect și la congelator, ambalată într-o caserolă cu capac etanș ca să o ferească de mirosuri. O puteți congela chiar timp de 2-3 luni. Când doriți să o serviți e suficient să o lăsați pe blatul din bucătărie până când ajunge la temperatura camerei. De exemplu de seara până dimineața.
Se pot folosi și alte fructe, inclusiv congelate
Puteți folosi orice alte fructe vă plac sau aveți la îndemână: caise, piersici, mere, boabe de struguri, zmeură, afine, etc. Dacă folosiți fructe mai mari, va trebui să le tăiați felii sau cuburi potrivite ca mărime.
Se pot folosi și fructe congelate. Nu este nevoie să le congelați înainte de a le pune în aluat, dar neapărat trebuie îmbrăcte în făină, ca să rămână frumos în aluat și să nu se ducă la fund, potrivit bucate-aromate.