Un an de la eliberarea Insulei Șerpilor. Zelenski: „Suntem mult mai puternici decât crede oricine”

Un an de la eliberarea Insulei Șerpilor. Zelenski: „Suntem mult mai puternici decât crede oricine” Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Volodimir Zelenski a declarat că eliberarea Insulei Şerpilor în urmă cu un an reprezintă una dintre marile victorii ale Ucrainei. De asemenea, președintele a mai spus că teroriștii ruși aveau nevoie de această insulă pentru a distruge partea de sud a ţării.

S-a împlinit un an din clipa când armata rusă a fost alungată de pe Insula Şerpilor, fiind una dintre marile victorii ale Ucrainei. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că teroriştii ruşi aveau nevoie de Insula Şarpelui pentru a distruge întregul sud al ţării.

Volodimir Zelelenski: „Suntem mult mai puternici decât crede oricine”

Preşedintele ucrainean a mai spus că este mândru de toate forţele implicate în operaţiunea de eliberare a Insulei Şerpilor.

„Astăzi este prima aniversare a eliberării Insulei Şerpilor de invadatorii ruşi. Este una dintre marile noastre victorii. Amintiţi-vă, anul trecut, în primăvară, nimeni nu se aștepta din partea Ucrainei că vom fi capabili să punem în aplicare, în special, această sarcină fundamentală de apărare - să asigurăm securitatea Insulei Şerpilor şi, prin urmare, a unei părţi semnificative din zona de apă a Mării Negre.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar soldaţii noştri au făcut-o. Teroriştii ruşi aveau nevoie de Insula Şarpelui pentru a distruge întregul sud al ţării noastre, frumoasa noastră Odesa şi alte oraşe. Soldaţii noştri i-au oprit şi i-au alungat din Insula Şerpilor”, a mai declarat preşedintele.

Ucraina este o adevărată forţă

Președintele a mai subliniat faptul că Ucraina şi ucrainenii sunt mult mai puternici decât crede oricine. Uneori, mai puternici decât ar crede chiar ei înșiși.

„Ucraina şi ucrainenii sunt mult mai puternici decât crede oricine despre noi. Uneori, mai puternici decât suntem obişnuiţi să ne credem noi înşine. Datorită a tot ceea ce poporul nostru reuşeşte să facă în confruntarea cu teroriştii ruşi, dezvăluim lumii întregi şi nouă înşine o nouă forţă ucraineană - o adevărată forţă ucraineană. Forţa pe care nu o vom pierde niciodată şi care va fi întotdeauna un pilon al securităţii lumii libere.

Sunt recunoscător tuturor celor care au eliberat Insula Şerpilor! Serviciul de informaţii al Apărării, împreună cu alte elemente ale Forţelor de Apărare şi Securitate ale ţării noastre, au condus această operaţiune. Defense Intelligence şi unitatea specială SSU Alpha, Forţele Navale şi aviaţia militară a Comandamentului Forţelor Terestre, aviaţia Forţelor Aeriene şi puternicii noştri poliţişti de frontieră. Vă mulţumim!”, a transmis preşedintele Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a mulțumit Danemarcei pentru noul ajutor

Volodimir Zelenski a mulţumit Danemarcei pentru un nou pachet de apărare pentru Ucraina care cuprinde muniţii de artilerie, rachete de apărare aeriană şi echipamente de deminare.

„Astăzi, mulţumesc Danemarcei şi personal prim-ministrului Mette Frederiksen pentru noul pachet de apărare pentru Ucraina. Muniţii de artilerie, rachete de apărare aeriană, echipamente de deminare... Vă mulţumesc!

De asemenea, am avut astăzi mai multe întâlniri pregătitoare semnificative privind contextul intern din statul nostru, măsurile interne relevante şi măsurile internaţionale - începe o perioadă extrem de importantă de politică externă.

Activitatea în vederea extinderii păcii prin extinderea capacităţilor noastre de securitate, a alianţelor şi cooperării noastre. Următoarele săptămâni vor fi extrem de active, iar poziţiile statului nostru sunt clar definite, toţi oficialii noştri ştiu ce au de făcut”, a concluzionat Volodimir Zelenski.