Ministrul Justiției a anunțat pe cine vede candidat al PNL pentru Primăria București. Nicușor Dan nu mai are nicio șansă

Ministrul Justiției a anunțat pe cine vede candidat al PNL pentru Primăria București. Nicușor Dan nu mai are nicio șansă Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Lupta pentru Primăria Generală a municipiului București, din 2024, va fi una aprigă. Actualul primar general, Nicușor Dan nu mai poate miza pe sprijinul liberalilor.

Fostul președinte al Partidului Național Liberal și actual ministru al Justiției, Alina Gorghiu a declarat într-o emisiune de televiziune că partidul din care face parte are foarte mulți specialiști în administrația publică, care ar putea oricând să câștige funcția de primar general al Capitalei.

În acest sens, Gorghiu a spus că îl vede ca un posibil candidat pe primarul de la Sectorul 6, Ciprian Ciucu, care a reușit să modernizeze zona pe care o conduce,  în doar trei ani.

”Ciprian Ciucu e un primar care a demonstrat că ştie să facă administraţie, s-a ocupat mai puţin de politică, dar din Sectorul 6 a reuşit să facă o emblemă în aceşti 3 ani de administraţie”, a comentat Gorghiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, sondajele de opinie realizate în ultimele șase luni îl plasează pe Ciucu cu un procent foarte mic, pe locul trei, după actualul primar Nicușor Dan și Gabriela Firea, candidatul PSD și fost primar general.

La PNL nu s-a luat nicio decizie

Chestionată de moderator, ministrul Justiției a declarat că la nivelul partidului nu s-a luat o decizie oficială cu privire la numele candidatului pentru Primăria Generală a municipiului București.

Gorghiu a mai recunoscut că nu există nicio strategie clară pentru București, dar cu toate astea a anticipat că la nivelul anului 2024 va exista un haos foarte mare, generat de numărul foarte mare de alegeri, locale, generale, prezidențiale și europarlamentare.

De asemenea, ministrul Justiției nu a răspuns direct nici la întrebarea dacă PNL și PSD vor merge pe liste comune la alegerile locale, dar a precizat că ea, personal, ca om politic, nu și-ar dori asta.

”Nici acest lucru nu este stabilit la acest moment (...) E greu de exclus ceva în politica de astăzi, mai ales când funcţionezi într-o coaliţie guvernamentală dreapta-stânga, PNL-PSD, însă vă spun că avem suficienţi oameni bine pregătiţi din punct de vedere al administraţiei care să poată câştiga Capitala”, a afirmat Gorghiu, la DigiTV.