Fiica unui faimos medic a fugit dintr-un centru antidrog. Tânăra este de negăsit de 3 săptămâni

Fiica unui faimos medic a fugit dintr-un centru antidrog. Tânăra este de negăsit de 3 săptămâni Traficul de droguri ia amploare Sursa foto: EVZ

Fiica unui faimos medic a fugit dintr-un centru antidrog acum 3 săptămâni și nimeni nu a mai găsit-o. Tânăra de doar 17 ani se lupta cu dependența de droguri sintetice, iar anturajul ar fi convins-o să plece din clinica în care era internată.

Fiica unui faimos medic stomatolog a fost internată într-un centru antidrog din Balotești, dar a reușit să fugă acum 3 săptămâni. Tânăra se lupta cu dependența de droguri sintetice de mai bine de un an jumătate, iar tatăl său a decis să o ducă la dezintoxicare. Fata de 17 ani le-a spus asistentelor că merge acasă în satul Dudu și că are nevoie de bilet de voie. Cu toate astea, ea nu a mai fost văzută de 3 săptămâni.

În momentul în care a fugit din clinică, ea purta un maieu negru, o pereche de pantaloni colorați și teneși albi. Tatăl său, un faimos medic stomatolog, consideră că anturajul a convins-o să plece de la centrul antidrog. Polițiștii din Ilfov încearcă să o găsească pe tânără cât mai repede.

Consumul de droguri în România

Cei mai mulți consumatori de droguri sunt în Bucureşti si Ilfov. Adolescentii devin usor victime ale traficanților. Psihologul Mihai Copăceanu a declarat că 43% dintre tineri au primit la început, gratuit, drogurile și că au devenit dependenți foarte rapid.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursă foto: Dreamstime

„O altă categorie sunt copiii care abuzează, ei nu consumă în fiecare săptămână, în fiecare lună dar atunci când consumă, frățicule, e rău.” Specialiștii au aflat că 20, 3% dintre tinerii de la noi au consumat cel puțin o dată în viață cananbis. În ultimul an 12% declară că și-au administrat cel puțin un drog ilegal, peste 11% că au consumat Marijuana, aproape 3% Ecatsy și peste 2% cocaină.

0, 1% dintre tinerii din România au recunoscut că au folosit cel puțin o dată drogul violului. În 2020 în Uniunea Europeană, au fost raportate aproximativ 1,5 milioane de infracțiuni la regimul drogurilor, ceea ce reprezintă o creștere cu 15% față de 2010. Peste jumătate dintre aceste infracțiuni se referă la consumul sau posesia pentru consum personal de substanțe interzise.

Majoritatea tinerilor au povestit că s-au apucat de droguri din curiozitate sau plictiseală.