George Simion le-a dat cu tifla vasluienilor, dar și-a trimis vedetele în teritoriu

George Simion le-a dat cu tifla vasluienilor, dar și-a trimis vedetele în teritoriu

În week-end-ul trecut, AUR și-a prezentat programul de guvernare în vederea alegerilor din 2024 în mai multe zone din țară. La Vaslui membrii locali au luat cu asalt Casa de Cultură, unde desi George Simion nu a fost prezent, s-au putut delicta cu discursul lui Mugur Mihăescu. De partea cealaltă, notează presa locală, controversatul lider local Vasile Popa a dorit să-și facă reclamă, desi este implicat în multe afaceri suspecte.

Evenimentul organizat de AUR la Vaslui i-a reunit pe cei 400 de membri de partid si simpatizanti veniti să dezbată sâmbătă, la Casa de Cultură, proiectul programului de guvernare, „Reconstruim România – program AUR în 15 puncte”.

Generalul Chelaru a făcut circ

Programul de guvernare prezentat de Alianța pentru Unirea Românilor include reducerea taxării muncii şi a companiilor, optimizarea fiscală, valorificarea resurselor naturale, asigurarea securităţii energetice, protejarea producătorilor autohtoni, investiţii în sănătate, educaţie şi sistemul social, revitalizarea agriculturii şi turismului, ca şi revigorarea satului românesc şi protejarea identităţii naţionale.

George Simion a absentat de la întrunire. Au venit însă vedetele AUR: Mugur Mihăiescu, membru al grupului Vacanta Mare, acum antreprenor, doctorul si filozoful Sorin Lavric, parlamentar AUR de Neamț, dar si fostul sef al Statului Major, generalul Mircea Chelaru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mugur Mihãescu a susținut un discurs acid, în stilul său persiflant-ironic, abordând tema sănătății și educației. Sorin Lavric a declarat că România este pe buza prăpastiei, că nu mai are suveranitate. În viziunea filosofului, prin AUR se joacă destinul țării, pe deceniul urmãtor.

Generalul Mircea Chelaru, cunoscut ca un naționalist radical, a criticat modul în care politicienii manifestă „reflexul de slugă” la stăpânii de afară, care „dă dependență”.

Printre ideile enunțate cel mai frecvent la întrunirea de la Vaslui s-au numărat: „O România suverană”, „România trebuie eliberată de interesele străine și redată românilor”, „Suntem vasali din toate punctele de vedere, suntem la cheremul Bruxelles-ului și Washintonului”, „Să ne întoarcem la România pe care am pierdut-o”, „Ne-am înstrăinat resursele din cauza corupției politice”, „România a fost distrusă cu program, cu temeinicie”, „Ați votat PSD ca să scăpați de PNL, ați votat PNL ca să scăpați de PSD, iar acum îi aveți împreună”.

Baronul local Vasile Popa a falsat

Așa cum notează presa locală, deosebit de insistent a fost Vasile Popa, fostul șef al Camerei de Conturi Vaslui, apropiat de baronul PSD Dumitru Buzatu. Acesta a încasat sume fabuloase pe când a fost director la Finanțele Publice Vaslui și apoi la Curtea de Conturi.Pânã în anul 1997, Popa a condus Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui, pozitie de pe care a asistat pasiv la închiderea multor fabrici din județ, mai notează jurnaliștii vasluieni.

În prezent are o pensie foarte specială. Acesta a ținut un discurs cu note triumfaliste, legat de boom-ul economic din județ, dar fără legătură cu realitatea, observă sursa citată.