Ciucă și Ciolacu nu au tranşat subiectul numirii lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului. De ce nu îl vrea premierul

Ciucă și Ciolacu nu au tranşat subiectul numirii lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului. De ce nu îl vrea premierulSursa foto: Mircea Abrudean / facebook

Noul premier al României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, pentru a discuta despre cine anume să ocupe funcția de secretar general al Guvernului. Potrivit unor surse politice, Ciolacu nu și-l dorește pe clujeanul Mircea Abrudean, care l-ar putea ”încurca” foarte mult.

Liberalii l-au nominalizat pe clujeanul Mircea Abrudean, acesta primind chiar și un vot la Biroul Politic Național, care a avut loc în urmă cu câteva zile.

Surse politice ne-au dezvăluit că Marcel Ciolacu nu îl vrea în apropierea sa pe Mircea Abrudean, care de doi ani este șeful Cancelariei Prezidențiale, și care știe tot ce mișcă în Guvern.

Din acest motiv, ne-au mai transmis sursele noastre, Ciolacu le-ar fi transmis liberalilor că este de acord cu un alt om, altul decât Abrudean.

Cei doi lideri politici s-au întâlnit în cursul zilei de luni și au discutat despre acest subiect, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat contret. Ciucă nu renunță la propunerea partidului, și anume la numirea lui Abrudean în a doua funcție ca importanță din tot Guvernul României.

La finalul discuției s-a ajuns la concluzia că disuțiile vor fi reluate în cursul zilei de miercuri.

Negocieri pe legea pensiilor speciale

Un alt subiect care a fost abordat de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu este cea a pensiilor speciale.

La acest capitol, cei doi lideri au convenit pentru proiectul care vizează anularea pensiilor speciale pentru parlamentari. În plus, până la finalul sesiunii legislative, Senatul României trebuie să dea un vot pentru Legea pensiilor speciale.

De asemenea, la Senat, pentru acest proiect de lege a fost depus un amendament legislativ care prevede că toți militarii, polițiștii, jandarmii și pompierii ar urma să se pensioneze la 65 de ani.

”Art. 16 - (2) Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, prevăzută la alin. (1) lit. a), este de 65 de ani. Atingerea acestei vârste se realizează prin creşterea vârstelor standard de pensionare, conform eşalonării prevăzute în Anexa de la Lege 223/2015 privind pensiile militare de stat şi Anexa nr. 6 care face parte integrantă din lege”, se arată în amendamentul depus la Senat.

Legea ar urma să fie votată în următoarea saptămână, deoarece peste vară, parlamentarii vor avea vacanță, scriu cei de la News.