Prognoza meteo pentru următoarele 14 zile. O vară capricioasă. În ce zone vor fi înregistrate cele mai mari temperaturi și unde va ploua

Prognoza meteo pentru următoarele 14 zile. O vară capricioasă. În ce zone vor fi înregistrate cele mai mari temperaturi și unde va ploua Ploaie. Sursa foto: EVZ

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Vremea va fi una schimbătoare, temperaturile fiind oscilante. Maximele în acest interval vor fi atinse în jurul datei de 23 iunie, când valorile din termometre se vor situa între 30 și 34 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. În perioada 19 iunie - 2 iulie, vremea va fi schimbătoare, iar temperaturile se vor situa între 12 și 34 de grade Celsius. Potrivit meteorologilor, cel mai cald va fi în Banat. În restul țării sunt anunțate ploi torențiale aproape zilnic.

Banat

Temperaturile vor fi în creștere până pe 23 iunie, când maximele se vor situa între 32 și 34 de grade, iar minimele între 17 și 19 grade Celsius. După această dată, valorile din termometre încep să scadă, maximele situându-se între 27 și 29 de grade Celsius.

În săptămâna 26 iunie - 2 iulie, nu vor mai fi variații semnificative de temperatură.

Ne puteți urmări și pe Google News

În intervalul 23 - 29 iunie, probabilitatea pentru averse va fi ridicată.

Crișana

Până pe 23 iunie, temperaturile sunt în creștere, ele ajungând la valori mai mari cu aproximativ cinci grade comparativ cu cele înregistrate luni, 19 iunie. Temperaturile maxime vor ajunge la valori cuprinse între 32 și 33 de grade, iar minimele între 17 și 18 grade Celsius.

În primele zile din cea de-a doua săptămână prognozată de ANM, vremea se va mai răcori și aproximativ patru grade Celsius, api vor rămâne constante.

În perioada 23 - 28 iunie, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată.

Transilvania

Va fel ca și în cele două regiuni amintite anterior, până la data de 23 iunie vremea va fi într-un proces de încălzire. Temperaturile maxime se vor situa între 31 și 32 de grade, iar minimele vor fi în jurul valorii de 16 grade Celsius.

Zilele următoare temperaturile maxime vor scăderea în medie cu cinci grade, iar cele minime cu 2-3 grade Celsius. În ultimele zile ale perioadei prognozate nu vor fi variații de temperatură.

În Transilvania sunt așteptate ploi zilnic. Aversele vor fi mai intense în intervalul 24 - 28 iunie.

Cum va fi vremea în România, în următoarele 14 zile

Maramureș

Temperaturile maxime, până pe 23 iunie, vor ajunge la 31 - 32 grade, iar minimele se vor situa între 16 și 17 grade Celsius.

După această dată, vremea se va mai răcori, iar valorile din termometre vor scădea cu aproximativ 4 - 5 grade Celsius.

Averse sunt anunțate în fiecare zi, însă mai frecvente și mai intense vor avea loc în intervalul 23 - 26 iunie.

Moldova

În prima săptămână a perioadei prognozate de ANM se anunță creșteri ale temperaturilor, maximele ajungând, până pe 23 iunie, la valori cuprinse între 31 și 33 de grade Celsius. Minimele vor fi și ele în ușoară creștere, situându-se între 16 și 18 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână, temperaturile încep să scadă, maximele fiind situate între 27 și 29 de grade, iar minimele între 14 și 16 grade Celsius.

Sunt anunțate averse slabe în fiecare zi.

Dobrogea

Temperaturile vor fi în creștere, maximele ajungând de la 24 de grade la 28 - 30 de grade Celsius. Minimele se vor situa între 17 și 19 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână prognozată nu vor fi variații semnificative.

În primele trei zile vor fi perioade cu averse. După data de 24 iunie ploile vor reveni.

Muntenia

În perioada 19 - 24 iunie, vremea se va încălzi, maximele ajungând la valori cuprinse între 32 și 33 de grade, iar minimele se vor situa între 16 și 18 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână, temperaturile încep să scadă, ajungând la valori maxime cuprinse între 29 și 32 grade Celsius. Minimele se vor situa între 15 și 17 grade Celsius.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în primele două zile ale intervalului, precum şi între 25 şi 29 iunie.

Oltenia

La fel ca în majoritatea țării, până pe 23 iunie vremea se va încălzi, valorile maxime ajungând la 30 - 32 de grade, iar minimele se vor situa între 16 și 18 grade Celsius.

În săptămâna următoare se vor înregistra din nou scăderi ale temperaturilor, maximele situându-se între 27 și 30 de grade, iar minimele între 14 și 16 grade Celsius.

Probabilitatea de ploi va fi ridicată în intervalul 24 - 29 iunie.

Vremea la munte

Până în jurul datei de 23 iunie, vremea se va încălzi, maximele ajung la 20 - 22 de grade, iar minimele la 11 - 14 grade Celsius.

În cea de-a doua săptămână meteorologii ANM anunță o vreme răcoroasă, valorile din termometre scăzând cu aproximativ cinci grade Celsius.

Averse se vor semnala în fiecare zi, mai frecvente şi mai intense între 24 şi 29 iunie.