Ponta, atac vitriolant la adresa președintelui! „Le-a dat multă limonadă la toți. Nu erau ăștia de la PSD ‘ciuma roșie’?”

Ponta, atac vitriolant la adresa președintelui! „Le-a dat multă limonadă la toți. Nu erau ăștia de la PSD ‘ciuma roșie’?” Klaus Iohannis. Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EVZ

Victor Ponta a comentat, duminică seara, 18 iunie, cu privire la evoluțiile de pe scena politică din țara noastră. Fostul premier PSD a profitat de ocazie pentru a-l critica pe președintele Klaus Iohannis pe un ton persiflant.

Liderul de la Palatul Cotroceni a lăudat buna înțelegere dintre PSD și PNL, în contextul „rotativei” „USL 2.0″. „Acest mod de a face politică arată stabilitate, seriozitate și că politicienii implicați sunt hotărâți să-și ia mandatele foarte în serios”, a comentat, printre altele, președintele cotat cu sub 10% în sondajele de opinie.

Mostra de ipocrizie

În opinia fostului său rival la alegerile prezidențiale din 2014, Klaus Iohannis dă dovadă de maximă ipocrizie. Președintele propulsat de PNL și PDL a ajuns la Cotroceni în baza unei mari minciuni, războiul purtat împotriva „ciumei roșii”, a avertizat Ponta.

„Cred că le-a dat multă limonadă la toți, la Palatul Cotroceni. Altfel, li se făcea rău. Nu erau ăștia de la PSD ‘ciuma roșie’, care vindeau Ardealul? Nu le spunea ‘focilor’ să vină la vot, să-i dea jos pe PSD? Nu erau aceiași PSD?

Ne puteți urmări și pe Google News

A spus că s-au rezolvat toate problemele. Poate că doar la el, la cele șase case. La mine sunt triple, stau la bloc. Unde, domnule Iohannis? A spus că inflația a fost foarte bună. Deci ai mărit pensia cu 10% și inflația e 17%, deci mi-ai scăzut (n.r. – din venituri).

(…) E un discurs pe care nu l-a crezut nici pisica (…) În trecut a spus că cel mai mare succes al său a fost că a dat PSD-ul afară de la guvernare. Iohannis l-a impus pe Orban, apoi pe Cîțu, pe Ciucă, apoi tot la PSD a ajuns”, a comentat fostul premier la România TV.

Klaus Iohannis, pe culmile ridicolului?

Politicianul crede că nici măcar exoticul fost președinte Băsescu nu a ajuns într-o situație atât de ridicolă precum Iohannis.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu

„E un mesaj mincinos și foarte periculos, din punctul meu de vedere. La învestirea mea ca premier, Traian Băsescu nu mi-a transmis un mesaj atât de mincinos”, a  observant fostul premier.

„E un mesaj de sfidare la adresa celor care l-au votat pe Iohannis. E o sfidare la adresa situației reale – nu sunt probleme cu facturile, cu inflația, că dăm 8 miliarde pe dobânzi la împrumuturi”, a mai declarat președintele PMP, la postul de televiziune menționat.

„Nu cred că după acest discurs a fost vreun român care să spună ‘ce bine că l-am votat!'”, a completat fostul prim-ministru.

Acesta a mai avertizat că pe Iohannis „nu l-a interesat” nici măcar să adreseze un mesaj românilor amărâți din Oltenia, ale căror case au fost luate de inundații. Este o nouă sfidare la adresa românilor, apreciază politicianul,. „De la anul, Iohannis vrea să-și asigure un job în afara țării”, a mai avertizat Ponta cu privire la ambțițioasele planuri de viitor ale șefului statului.