Putin admite că Rusia nu are suficiente arme și drone. Kievul a primit o tranșă de tancuri occidentale

Putin admite că Rusia nu are suficiente arme și drone. Kievul a primit o tranșă de tancuri occidentale Vladimir Putin, întâlnire cu omologul său din Iran. Sursa foto: Administrația Prezidențială

Forțele Moscovei au fost afectate de penurie, în timp ce Kievul primește hardware occidental avansat. Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că forțele sale armate nu au echipamentul militar de care au nevoie pentru a câștiga războiul din Ucraina, insistând în același timp că Moscova crește producția de arme pentru a umple golul.

Vorbind marți la o întâlnire a bloggerilor pro-război de la Kremlin, Putin a recunoscut că „pe parcursul operațiunii militare speciale, a devenit clar că există multe lipsuri – muniții ghidate de precizie, echipamente de comunicații, avioane, drone și altele." „Le avem, dar, din păcate, nu avem destule”, a spus el, potrivit presei de stat.

Pe lângă drone, „sunt necesare arme antitanc moderne și sunt necesare tancuri moderne”. În același timp, Putin a susținut că a existat o creștere de aproape trei ori a producției de arme pentru câmpul de luptă, cu o creștere de zece ori mai mare pentru echipamentele cele mai solicitate.

Lipsa de muniție ghidată de precizie a împiedicat invazia la scară largă a Moscovei, împiedicând armata rusă să lovească ținte strategice de la distanță. În schimb, forțele țării au dezlănțuit multe  drone prost ghidate, cum ar fi Shahed-129 de fabricație iraniană, și au recurs chiar la utilizarea rachetelor navale pentru a ataca clădirile rezidențiale. Un raport al Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale, publicat în aprilie, a constatat că sancțiunile occidentale împiedicau Rusia să aducă componentele necesare pentru fabricarea de armament avansat. „În timp ce calitatea echipamentului militar folosit de armata ucraineană continuă să se îmbunătățească datorită ajutorului occidental, calitatea armelor Rusiei continuă să se degradeze”, a concluzionat analiza.

Războiul din Ucraina

Kievul, în schimb, a primit o tranșă de tancuri occidentale în ultimele săptămâni, inclusiv britanicul Challenger 2 și germanul Leopard 2. Forțele Moscovei au fost afectate de penurie, în timp ce Kievul primește hardware occidental avansat. Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că forțele sale armate nu au echipamentul militar de care au nevoie pentru a câștiga războiul din Ucraina, insistând în același timp că Moscova crește producția de arme pentru a umple golul lăsat de cantitatea enormă de arme și muniții care au fost folosite de armata Rusiei de la declanșarea invaziei.