Două rețete ideale pentru cină. Cartofi la cuptor cu brânză şi piept de pui cu sos gorgonzola

Două rețete ideale pentru cină. Cartofi la cuptor cu brânză şi piept de pui cu sos gorgonzolaSursa foto: Pixabay

Reteta de cartofi la cuptor cu sos gorgonzola se poate pregăti în cel mult o oră dacă aveţi toate ingredientele la îndemână. Este o mâncare ce poate fi servită la prânz sau cină atunci când sunteți în criză de timp. 

Este o reţetă gustoasă şi plină de savoare, care poate să fie cina perfectă pentru cei care doresc o mâncare sățioasă dar fără carne. Brânza gorgonzola va face ca acești cartofi sa fie desăvârșiți la gust şi cu siguranță dupa ce prepari această reţetă, va deveni una dintre preferatele casei.

Cartofi cu sos gorgonzola

Cartofii copţi sunt mai gustoşi dacă îi gătești cu tot cu coajă, iar acoperiți de un strat generos de brânză gorgonzola, care este foarte moale şi se topeşte uşor, se transformă într-o cină ideală dacă sunteţi în criză de timp.

Pentru cartofi copţi cu gorgonzola aveţi nevoie de: 7 cartofi roşii sau noi, feliaţi, 1 ceapă, taiată rondele, 100 g brânză gorgonzola, sare, piper şi oregano. pentru început, amesteci într-o tavă cartofii şi ceapa şi condimentezi cu sare, piper şi oregano, după gust.

Presari brânza gorgonzola mărunţită pe deasupra, apoi înfăşori tot conţinutul într-o folie de aluminiu specială, care nu se lipeşte. Încălzeşti cuptorul la 170 de grade, şi se pune la copt o oră.

Cum se face cel mai bun piept de pui cu sos gorgonzola

Pentru piept de pui cu sos gorgonzola aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

-un piept de pui dezosat -150 g brânză gorgonzola -50 ml lapte -50 g unt -150 g smântână -sare -piper măcinat -condimente pentru carne de pui -chilly (opțional) -verdeață (busuioc sau mărar proaspăt după gust)

Cum se prepară pieptul de pui cu sos gorgonzola

Se spală bine carnea de pui, se taiei în fâșii mai mari sau în cubulețe, după preferințe. Se condimentează după gust, după care se prăjește în puțin ulei de măsline, până se rumenește. După care, carnea se scoate pe un platou.

Sosul: Într-o tigaie se topește untul, după care se adaugă brânza tăiată bucățele mici. După ce brânza s-a topit se adaugă treptat smântâna. Se amestecă bine ingredientele, iar la final se adaugă laptele. Se condimentează cu sare și piper, după care se pune carnea de pui în sos și verdeața tocată mărunt. Se mai amestecă la foc mic totul pentru câteva minute, apoi preparatul este gata. Pieptul de pui cu sos gorgonzola se poate servi cu piure de cartofi sau legume la grătar.

Sursa: clickpoftabuna.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News