Analize medicale gratuite pentru români. Ei vor și beneficia de mai multe consultații preventive

Analize medicale gratuite pentru români. Ei vor și beneficia de mai multe consultații preventive

Guvernul a semnat un nou acord cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar românii vor beneficia de analize medicale gratuite și de mai multe consultații preventive. Ei vor avea șansa să își depisteze problemele de sănătate mai rapid.

Guvernul a semnat un nou acord cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar de la 1 iulie românii vor beneficia de mai multe analize gratuite. Procedurile pe care aceștia le vor putea face sunt: mamografie, RMN-ul de șolduri, detartraj și periaj profesional.

CNAS a mai anunțat că medicii de familie vor putea oferi mai multe consultații de prevenție și vor putea fi recomandate mai multe investigații pentru depistarea problemelor de sănătate mai rapid. Românii vor beneficia și de mai multe consultații preventive anual. Analizele vor putea fi făcute în ambulatoriu.

Tot de la 1 iulie se va extinde și lista serviciilor medicale în scop diagnostic caz cu servicii acordate pacientelor pentru depistarea precoce a cancerului de sân. Pe lista investigaţiilor imagistice ce pot fi efectuate de medicii stomatologi se mai adaugă tomografiile dentare CBCT. În asistenţa medicală paraclinică din ambulatoriu se introduc noi analize de laborator decontate, potrivit 360medical.ro.

Sursa foto: Oksana Krasiuk | Dreamstime.com

Analize gratuite pentru români

De la 1 iulie 2023, românii vor beneficia pe gratis de servicii medicale de radiologie imagistică medicală şi medicină nucleară: mamografie cu tomosinteză unilaterală şi mamografie cu tomosinteză bilaterală (investigaţii ce pot fi recomandate pentru monitorizarea pacientelor cu cancer de sân); mamografie digitală 2D; tomografie dentară CBCT mandibulară, maxilară, respectiv bimaxilară; ecografie musculoscheletală; ecografie cutanată; ecografie a aparatului urinar/genital masculin; ecocardiografie de efort; RMN şold – articulaţie coxo-femurală nativ şi cu substanţă de contrast; RMN whole-body; limfoscintigrafie planară.

Persoanele care au vârsta cuprinsă între 40-60 de ani vor putea să beneficieze de riscograme pentru a li se depista boli precum cele cardiovasculare, cerebro-vasculare, cronice de rinichi, oncologice, diabet, sau pentru evaluarea stării mentale. Persoanele trecute de 60 de ani vor putea face analize pentru a depista riscul de boală cardiovasculară, oncologic, al osteoporozei, de incontinenţă urinară, evaluarea sănătăţii mintale, riscul de demenţă şi depresie.

Tinerii cu vârste cuprinse între 19-39 de ani vor beneficia și ei de consultații de prevenție. Medicii de familie vor putea recomanda și alte investigații amănunțite.

Ne puteți urmări și pe Google News