Vești neașteptate despre elevul criminal din Belgrad. Mama lui a luat o decizie dramatică

Vești neașteptate despre elevul criminal din Belgrad. Mama lui a luat o decizie dramatică

Kosta (13 ani), elevul care a comis un masacru în școala primară "Vladislav Ribnikar" din Vračar, se află de șase zile într-un salon special al unei instituții psihiatrice, iar mama lui nu și-a exprimat nici măcar o dată dorința de a-l vedea.

Pe 3 mai, în școala pe care o frecventa, elevul de clasa a VII-a a ucis opt dintre colegii săi și un gardian, folosind o armă de foc furată din seiful tatălui său, medic de profesie.

Kosta este internat într-o instituție psihiatrică și este monitorizat de medici, dar și de polițiști ai Departamentului de Poliție Criminală din Belgrad. Nimeni din familia copilului de 13 ani nu a venit vreodată să îl viziteze și nici nu și-a exprimat cineva o dorință în acest sens. Singura persoană care a venit la instituție pentru elevul criminal a fost vărul său, care nu l-a vizitat, ci doar a lăsat la recepție câteva schimburi de haine și obiecte de igienă personală.

Părintele va răspunde pentru crimele copilului său

De la momentul masacrului, tatăl lui, un renumit medic radiolog, a fost arestat. Părintele este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și poate fi tras la răspundere pentru nenorocirea provocată de fiu, Kosta neavând împlinită vârsta de 14 ani. Potrivit presei sârbe, părinții lui erau despărțiți, iar elevul criminal se afla în custodia tatălui de circa o lună de zile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mama copilului, de asemenea un cercetător biolog renumit în domeniu, nu și-a arătat interesul de a-și vedea copilul. Mai mult, surse spun că aceasta ar vrea să părăsească Serbia cât mai repede, împreună cu sora mai mică a criminalului. Fetița învăța în aceeași școală cu fratele ei și nu s-ar mai putea întoarce niciodată în locul în care a avut loc sângerosul atac. Copila se afla în școală la momentul în care fratele ei a descărcat cinci încărcătoare de muniție în elevi.

Elevul criminal e interesat dacă a devenit faimos

Presa din Belgrad relatează că băiatul întreabă obsesiv specialiștii din unitatea psihiatrică în care e internat dacă oamenii îl admiră și dacă este popular. Alte întrebări, despre starea colegilor pe care i-a împușcat de exemplu, nu au fost adresate. Nici despre starea părinților săi sau a surorii sale nu a solicitat răspunsuri.

Chiar dacă nu va merge la închisoare, nu va fi eliberat

Ministrul pentru Grija Familiei din Serbia, Darija Kisić a declarat că după tragedia de la școala primară "Vladislav Ribnikar" toată lumea a avut „o nevoie instinctivă de a-și vedea copiii”.

„Băiatul se află în prezent într-o unitate sanitară, la psihiatrie infantilă. Suntem în contact zilnic cu familia băiatului. A trecut o perioadă scurtă de timp de la tragedie și vom ține legătura pentru mult timp. Și așa este în fiecare caz în parte. Nu se poate întâmpla ca acest băiat să fie eliberat. El se află într-o unitate medicală. Când vine vorba de periclitarea mediului sau de o potențială periclitare a mediului, sunt implicați o întreagă gamă de actori relevanți. Nu este nimic atât de simplu. S-a vorbit mult despre prevenție, dar cum să prevenim în acest caz, când nu am găsit cauzele?

Copilul provine dintr-o familie competentă din punct de vedere social, cu părinți foarte educați care câștigă bine, iar acest lucru este demonstrat de toate evaluările Centrului de Asistență Socială”, a declarat Darija Kisić pentru televiziunea K1, citată de publicația Kurir.rs.

Cum se comportă în izolare

Elevul criminal și-a păstrat în permanență o stare calmă și, astfel, nu i s-a prescris nicio terapie psihiatrică. Medicii spun că nu există cereri sau obiecții cu privire la condițiile în care se află și nici remușcări în privința a ceea ce a făcut. El le-a spus experților care l-au intervievat că este convins că va fi eliberat în curând.

Poliția a descoperit că a încercat să ucidă și înainte

Băiatul le-a spus polițiștilor că, în urmă cu ceva timp, a plănuit să facă un atac similar pe terenul de joacă al școlii, dar apoi a renunțat la această idee - a declarat șeful poliției din Belgrad.

Elevul criminal a renunțat la ideea inițială pentru că a simțit că nu a gândit totul bine și că ar putea fi o "ocazie ratată".

„Erau în aer liber, s-a gândit că cel mai probabil ar fi fugit dacă ar fi scos arma și că rezultatul nu ar fi fost cel dorit. De aceea a făcut o listă precisă cu numele prietenilor săi, apoi o hartă ca într-un fel de joc video”, a mai spus sursa oficială.

Potrivit părinților, Kosta se întâlnea cu victimele lui frecvent, în modul cel mai normal, chiar și în luna aprilie, cea în care își făcea planul, mergând la zile de naștere, la serbări și chiar într-o excursie.