Masacrul în rândul adepților cultului foametei. Primii uciși, ca să-l întâlnească pe Iisus, au fost copiii

Masacrul în rândul adepților cultului foametei. Primii uciși, ca să-l întâlnească pe Iisus, au fost copiii Liderul cultului morții din Kenya, inculpat pentru terorism. Ce au descoperit anchetatorii. Sursa foto: Facebook

Noi detalii ies la iveală în cazul masacrului de la Shakahola, din sud-estul Kenyei. Peste 200 de persoane, membre ale unui cult, au fost înmormântate aici, după ce s-au înfometat până la moarte. Au făcut-o la îndemnul unui predicator care le-a transmis că astfel îl vor întâlni pe Iisus Hristos. Autoritățile au descoperit mai multe gropi comune în pădure.

Autoritățile din Kenya au stabilit că cei dintâi care au fost uciși prin înfometare până la moarte au fost copiii. Acestora li s-a ordonat să postească la soare, ca să moară mai rapid. Membrii cultului se înfometau, la cerera pastorului, crezând că astfel se pregătesc pentru „întâlnirea cu Iisus”, după cum relatează BBC. Poliția care investighează o aparentă sinucidere în masă a exhumat până acum 201 cadavre într-o pădure din sud-estul țării, Shakahola.

Un fost predicator al cultului, Titus Katana, a relatat pentru New York Times că primii uciși au fost copiii, iar mai apoi au urmat bărbații și femeile. Aceștia au urmat planul de sinucidere transmis de pastoral Paul Nthenge Mackenzie, liderul sectei.

Titus Katana, care ajută poliția cu ancheta, a descris, pentru Sunday Times, tratamentul brutal la care erau supuși copiii. El a povestit că cei mici erau închiși în colibe, fără hrană sau apă, timp de cinci zile, până ajungeau în pragul morții.

„Apoi i-au înfășurat în pături și i-au îngropat, chiar și pe cei care încă respirau”, a spus el.

Autopsiile au dat la iveală acte de tortură

Se presupune că adepților cultului li s-a spus că astfel, dacă vor muri prin înfometare, vor ajunge mai aproape în rai.

Autopsiile au descoperit, însă, lucruri mult mai grave la cadavrele îngropate la Shakahola. Experții au descoperit nu doar semne de înfometare, ci și de sufocare și bătăi. Potrivit lui Johansen Odour, șeful operațiunilor medico-legale, unele victime aveau organe lipsă.

Mai mult de 600 de persoane, despre care se spune că ar fi fost membri ai cultului apocaliptic condus de pastorul Paul Nthenge Mackenzie, sunt încă dispărute. Poliția caută să descopere și alte cadavre și îi caută pe cei dispăruți.

Șeful cultului anchetat de poliție

Între timp, pastorul Mackenzie a ajuns în custodia autorităților care îl anchetează pentru crimă. Pe 14 aprilie, s-a predat singur, după ce poliția a găsit primele cadavre în pădure. Au fost descoperite aproximativ 50 de gropi comune, iar numărul victimelor a ajuns la 201 persoane.

El a declarat că a închis Biserica Internațională Vești Bune, așa cum și-a intitulat cultul, în urmă cu patru ani, după aproape două decenii de funcționare. Dar BBC a descoperit că sute din predicile sale sunt încă disponibile online, iar unele par să fi fost înregistrate după data la care a spus acesta că și-a încheiat activitatea.

Masacrul de la Shakahola a redeschis dezbaterile privind reglementarea cultelor în Kenya, o țară predominant creștină cu 4.000 secte, potrivit cifrelor oficiale, potrivit digi24.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News