Eclipsă de Lună sau Luna plină în Scorpion. Când va avea loc și cum ne va influența

Eclipsă de Lună sau Luna plină în Scorpion. Când va avea loc și cum ne va influența Sursa Foto: Arhiva EVZ

Pe data de 5 mai va avea loc o eclipsă de Lună, care mai este numită și Luna plină în Scorpion. Unii dintre noi vom simți stări de agitație, lipsă de energie, dar ni se vor deschide și noi oportunități de explorare.

Perioada dintre cele două eclipse de lună, 20 aprilie - 5 mai, ne face să fim foarte atenți. Pot apărea tot felul de evenimente speciale, situații neprevăzute sau bizarerii, care nu sunt deloc întâmplătoare. Așadar, va trebui să fim foarte atenți la semnele din jurul nostru și la ce vor acestea să ne transmită.

„Acest eveniment se va petrece undeva seara. Pentru că beneficiem în continuare de axa Nodul Sud în Scorpion - Nodul Nord în Taur, este clar că va fi o eclipsă destul de importantă, mai ales că este printre ultimele eclipse care au loc cu acest marcaj. De altfel, orice eveniment astrologic care are un toping din arhetipul Scorpionului merită privit, gestionat, procesat și analizat altfel”, spune astrologul Daniela Simulescu, citată de Astrosens.

Scorpionul aduce în discuții două subiecte: moartea și renașterea

Potrivit astrologului, atunci când vorbim despre arhetipul Scorpionului, aducem în discuție două subiecte: moartea și renașterea. Astfel, orice devine și o resursă și o vulnerabilitate. Adică energia Scorpionului are și părți foarte bune, dar și părți care ne pot înnegri, care ne pot coborî foarte mult. Totul depinde doar de noi cum le vom folosi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când e Lună plină în Scorpion nu trebuie să luăm decizii pripite

Astrologii mai spun că, atunci când avem Lună plină în Scorpion, nu trebuie sp ne grăbim deloc în luarea deciziilor. Este posibil ca în această perioadă multe persoane să fie cerute în căsătorie sau să stabilească planuri de viitor. Este recomandat să aștepte puțin răspunsul până după de 5 mai, după Luna plină din Scorpion.

Relațiile vor avea un rol important de jucat pentru mulți, dar ar trebui să ai grijă și să te concentrezi asupra ta. Oportunitățile de a evolua vor fi disponibile pentru toată lumea, dar va trebui să fii realist cu privire la responsabilitățile tale pentru a provoca astfel de schimbări.

Ce este eclipsa de Lună

Eclipsele de Lună au loc de cel puțin două ori pe an, atunci când razele solare sunt împiedicate de către Pământ să ajungă la Lună. În timpul unei eclipse de Lună, Luna este mereu în faza de Lună Plină. Dacă ne-am găsi pe Soare în timpul producerii eclipsei, Luna s-ar ascunde în spatele Pământului. Orbita Lunii fiind înclinată cu 5 grade față de planul orbitei Pământului, ecliptica, cele mai multe Luni Pline nu aduc eclipse de Lună, Luna fiind ori prea la nord, ori prea la sud față de conul de umbră a Pământului.

Pentru a se realiza o eclipsă de Lună, nodul ascendent sau nodul descendent trebuie să se afle în apropierea celor 2 puncte (noduri lunare).

Conul de umbră a Pământului poate fi împărțit astfel: umbra și penumbra. În porțiunea de umbră nu există niciun fel de lumină solară directă. Totuși, datorită diametrului unghiular mare al Soarelui, mai există și o iluminare parțială, în afara umbrei Pământului, această porțiune numindu-se penumbră.