La Amazon continuă seria concedierilor. Încă 9.000 de angajați vor pleca acasă

La Amazon continuă seria concedierilor. Încă 9.000 de angajați vor pleca acasă Sursa foto: Arhiva EVZ

Șeful Amazon a declarat, luni, că în perioada următoare va urma valul doi de concedieri, care va viza peste 9.000 de angajați.

Într-un mesaj scris chiar pe siteul oficial al celor de la Amazon, Andy Jessy a anunțat că cei care vor fi concediați lucrează la diviziile ”AWS, PXT, Publicitate și Twitch”.

Investițiile vor continua să se deruleze la Amazon, dar acestea vor fi decise de șefii de divizii. De asemenea și cei care vor fi concediați, vor afla de la șefii lor acest lucru.

”Timp de mai mulți ani care au precedat acest an, majoritatea afacerilor noastre au adăugat un număr semnificativ de angajați. Acest lucru era logic, având în vedere ceea ce se întâmpla în afacerile noastre și în economie în ansamblu. Cu toate acestea, având în vedere economia incertă în care trăim și incertitudinea care există în viitorul apropiat, am ales să fim mai raționalizați în ceea ce privește costurile și efectivele de personal”, a scris Andy Jessy.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se dorește o companie mai ”suplă”

Directorul general de la Amazon a mai scris că își dorește ca firma pe care o conduce, să fie una mai suplă, capabilă să ia reacții rapide pentru a se adapta la noile rigori ale pieței.

”Acest lucru ne-a determinat inițial să eliminăm 18.000 de posturi (pe care le-am împărtășit în ianuarie); și, pe măsură ce am finalizat a doua fază a planificării noastre în această lună, ne-a condus la aceste reduceri suplimentare de 9.000 de roluri (deși veți vedea angajări limitate în unele dintre activitățile noastre în domenii strategice în care am acordat prioritate alocării mai multor resurse)”, se mai arată în mesaj.

Cei concediați vor primi salarii compensatorii

Decizia de a concedia un așa mare număr de persoane, peste 27.000, a fost luată la mijlocul anului trecut. Tot atunci, liderii regionali au început să facă listele, dar nu toți au reușit să respecte timpul maxim acordat.

”Unii s-ar putea întreba de ce nu am anunțat aceste reduceri de roluri odată cu cele pe care le-am anunțat în urmă cu câteva luni. Răspunsul pe scurt este că nu toate echipele și-au terminat analizele la sfârșitul toamnei, și, în loc să ne grăbim cu aceste evaluări fără a face diligențele necesare, am ales să împărtășim aceste decizii pe măsură ce le luăm, astfel încât oamenii să aibă informațiile cât mai curând posibil.

Oficialul de la Amazon a mai precizat că toți cei care vor fi concediați vor primi salarii compensatorii, asigurări de sănătate pentru o perioadă de timp dar și sprijin pentru găsirea unui loc de muncă, se arată pe aboutamazon.com.