George Simion, protest la ASF pentru prețul asigurărilor: „Guvernul Ciucă a trimis jandarmii la ASF”

George Simion, protest la ASF pentru prețul asigurărilor: „Guvernul Ciucă a trimis jandarmii la ASF” Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

George Simion, împreună cu de alţi membrii AUR, a mers la sediul ASF pentru a cere explicații cu privire la prețurile de pe piața polițelor RCA, care au ajuns la niște prețuri greu de suportat de majoritatea șoferilor.

Reamintim faptul că anul trecut în decembrie, George Simion a procedat la fel, a intrat în sediul ministerului Energiei, lucru care l-a determinat pe ministrul Virgil Popescu să nu mai vină în sala de conferințe unde era așteptat de jurnaliști. Acesta a apărut în fața presei abia după ce George Simon a fost scos din clădire de jandarmi.

George Simion: „Peste 1 miliard de euro scos din ţară”

George Simion a procedat la fel venind luni dimineață la sediul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), împreună cu zeci de susținători, pentru a cere explicații conducerii în legătură cu prețul polițelor RCA. După câteva minute de protest în fața ASF, liderul AUR și susținătorii săi au pătruns în clădirea ASF.

George Simion: „Am aflat de la președintele ASF lucruri șocante. Peste 1 miliard de euro a fost scos din țară”.

Ne puteți urmări și pe Google News

George Simion a explicat de ce a fost necesar să vină la ASF: „Am vorbit cu președintele ASF. Suntem asaltați de mii de șoferi care plătesc averi pe asigurare, totodată transportatorii, cei care aduc marfa şi bani în ţară, se plâng că intră în faliment. Acum este un control la una dintre cele mai importante firme de asigurări”, a explicat liderul AUR.

Plafonarea nu este o soluţie, doar prelungește boala

George Simion a făcut câteva dezvăluiri după discuția cu preşedintele ASF: „Şi ASF trebuia să vină în Parlament şi daca nu a venit, am fost noi, cinci parlamentari, şi ne-a primit domnul președinte Nicu Marcu. Nu m-a convins, mi-a dat explicațiile pe care i le-am cerut. Noi ştim soluția, trebuie s-o implementeze premierul Ciucă.

Am aflat de la domnul Marcu lucruri șocante. Aproape 1 miliard de euro a ieșit din ţară prin comisioanele la Pilonul 2 de pensii. Plafonarea nu este o soluție, doar prelungește boala. Îi cerem domnului Ciuca ca azi să semneze hârtia de înființare a CEC Asigurări. Domnul Marcu a zis ca pune la dispoziție şi doi oameni de valoare.

Trebuie să facem ceva, pentru că altfel vor urma şi alte falimente, nu vreau să provoc panică. Exista nereguli, repet, peste 1 miliard de euro au ieșit din ţară doar din comisioane. Măsurile luate dupa hoția City Insurance nu au fost suficiente, de aceea consider ASF o instituție inutilă”, a spus George Simion.

George Simion a adus Marți critici la adresa reprezentanților Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), care ar fi refuzat să vină în Parlament să dea explicații despre unele declarații numite „îngrijorătoare” făcute de Marcel Ciolacu.

Apropiaţi ai PSD implicaţi în falimentul City Insurence

George Simion susține că în falimentul City Insurance ar fi contribuit și apropiați ai partidului social-democrat: „Aş vrea să atrag atenţia adevăraţilor conducători din coaliţia de guvernământ şi din acest Parlament, în speţă PSD-ului şi lui Marcel Ciolacu, care au făcut nişte declaraţii îngrijorătoare cu privire la ASF şi cu privire la iminenta unui faliment al unei alte mari firme de asigurări după City Insurence. City Insurence, unde au participat apropiaţi ai Partidului Social Democrat, în faliment. ASF, condusă de un apropiat şi fost parlamentar PSD. ASF a refuzat, după cum a refuzat şi domnul Raed Arafat, venirea în faţa Parlamentului pentru a da explicaţii”, a spus George Simion la RTV.