Vizita lui Klaus Iohannis din Singapore a fost prelungită și în weekend: „Ce s-a întâmplat de a fost dată peste cap toată organizarea”

Vizita lui Klaus Iohannis din Singapore a fost prelungită și în weekend: „Ce s-a întâmplat de a fost dată peste cap toată organizarea” Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Vizita lui Klaus Iohannis în Singapore a stârnit controverse atât în rândul politicienilor din țară, cât și în rândul jurnaliștilor. Ionuț Cristache a comentat și el prelungirea călătoriei președintelui României cu încă două zile.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns vineri, 10 martie, în Singapore pentru a discuta cu omologul său Halimah Yacob în legătură cu relațiile bilaterale dintre cele două state. Cei doi oficiali de stat au purtat discuții în privința domeniului economic și cel de investiții. Vizita președintelui român era programată să dureze doar două zile, dar Administrația Prezidențială a transmis că aceasta a fost prelungită cu încă două zile.

Ionuț Cristache a reacționat față de decizia ca vizita lui Iohannis să fie prelungită și peste weekend. „Vizita în Singapore a lui Iohannis trebuia să dureze 2 zile, după cum am fost notificați la plecare, de către Administrația Prezidențială (captură dreapta) doar ca MAE Singapore (captură stânga) ne anunță că vizita e de 4 zile, prelungită, așadar cu încă două zile, până duminică! Peste weekend!!!! Ce avem aici?!”.

De ce a fost prelungită vizita lui Klaus Iohannis în Singapore

Jurnalistul s-a întrebat dacă vizita unui oficial de stat poate să fie prelungită peste noapte și care este motivul din spatele acestei hotărâri. „Se poate prelungi o vizită oficiala de stat, peste noapte?! Și dacă da, de ce? Ce s-a întâmplat atât de fundamental încât toată organizarea inițială să fie dată peste cap?!”, a scris Cristache pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vizitele lui Klaus Iohannis în Japonia, 6-8 martie, și în Singapore, 8-12 martie, au stârnit mai multe controverse în rândul politicienilor, dar și în rândul jurnaliștilor. Cristache a subliniat, într-o altă postare pe rețeaua socială, că președintele României folosește beneficiul de a călători cu avionul chiar și pe distanțe scurte, nu numai pentru a ajunge în țări de pe alt continent.

Un exemplu în acest sens este vizita lui Iohannis la Caracal din urmă cu un an, 19 mai 2022. „Măria Sa a fost în vizită oficială la Caracal … cu AVIONUL, anu’ trecut! Voi înțelegeți?! S-a dus la Caracal cu avionul. Omul îsta e un banc! E propria lui parodie!”, a transmis jurnalistul pe Facebook.