Bilete de tratament pentru pensionari. Cum pot intra aceștia în posesia lor

Bilete de tratament pentru pensionari. Cum pot intra aceștia în posesia lor Pensionari. Sursa foto: Arhiva EVZ

Pensionarii vor beneficia de bilete pentru tratamentele de care au nevoie. Ei trebuie doar să depună un dosar și să să dovedeasacă că suferă de anumite afecțiuni.

Pensionarii vor putea beneficia de bilete pentru tratamentele de care au nevoie. Ei trebuie doar să depună anumite acte la dosar și să dovedească că suferă de anumite afecțiuni. Guvernul urmează să aprobe 60.000 bilete.

Durata unui bilet de tratament simplu este de 16 zile, în timp ce durata unui tratament balnear este de 12 zile. Beneficiarii sunt pensionarii care sunt asigurați în sistemul public de pensii și cei care au dreptul la aceste bilete printr-un act normativ special vor putea să meargă la tratamente o singură dată pe an.

Cum pot pensionarii să primească bilete de tratament

Actele necesare pentru obținerea biletelor de tratament:

Ne puteți urmări și pe Google News

document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie, care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi, care se va prezenta la momentul eliberării biletului;

biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original la momentul eliberării biletului).

„Suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor şi persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată faţă de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei”, se arată într-un comunicat al CNPP.

Pot solicita bilete de tratament în stațiuni balneoclimaterice pensionarii şi asiguraţii din sistemul public de pensii. Un procent de maximum 15% din numărul total al biletelor de tratament va fi acordat, gratuit, beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale.