Dispariția studentei Angelika Maurer din Sibiu. Peste 300 de polițiști și voluntari au căutat-o pe tânăra de 25 de ani

Dispariția studentei Angelika Maurer din Sibiu. Peste 300 de polițiști și voluntari au căutat-o pe tânăra de 25 de ani

Studenta Angelika Maurer din Sibiu a fost dată dispărută în urmă cu 10 zile. Sute de oameni, câini de pază, chiar și un elicopter au pornit în căutarea tinerei de 25 de ani. Polițiștii au găsit câteva dintre obiectiele ei.

Angelika Maurer a dispărut în luna februarie. Polițiștii au găsit la 10 zile de la anunțarea dispariției hainele tinerei și alte obiecte personale. Telefonul, ochelarii și portofelul cu bani în el au fost găsite într-o pădure de la marginea orașului. Anchetatorii nu au exclus variante unei răpiri sau a unei tâlhării urmate de crimă. Studenta în vârstă de 25 de ani s-a aflat la Institutul Teologic din Sibiu pe 6 martie. Ea s-a întâlnit cu un coleg căruia i-a zis că a venit să învețe pentru restanțe. Angelika urma să susțină lucrarea de licență în acest an.

La doar două zile distanță fata a fost surprinsă când ieșea din căminul în care locuia. Studenta a fost filmată de camerele Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu la ieșirea din oraș. Ulterior, ea a intrat în Pădurea Dumbrava. Acesta a fost ultimul moment în care Angelika a fost văzută. Un profesor i-a lăsat, la câteva zile distanță, un bilet pe ușa camerei prin care i-a amintit că trebuie să plătească taxa de cămin.

Mama tinerei a sunat-o timp de o săptămână pe Angelika, iar fiica sa nu a răpsuns. Femeia i-a cerut fiului ei, pe 13 februarie, să se intereseze de sora lui. La doar o zi distanță acesta a venit la cămin, unde a găsit ușa de la camerei tinerei studente încuiată. Fratele Angelikăi a vorbit cu profesorii surorii sale și i-a lăsat un bilet pe ușă în care o ruga să răspundă la telefon.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dispariția studentei a fost anunțată pe 15 februarie

Fratele tinerei a mers la poliție pe 15 februarie și a anunțat dispariția Angelikăi. Oamenii legii l-au întrebat dacă vrea să facă public cazul surorii sale, dar acesta a refuzat. Ulterior, el a acceptat, pe 17 februarie, ca informație privind dispariția tinerei să fie făcută publică cu semnalmentele ei. Polițiștii au mers la cămin, au audiat martori și au stabilit care a fost drumul parcurs de tânără.

Oamenii legii au obținut, pe 22 februarie, imaginile în care tânăra apărea că se îndreaptă spre marginea orașului. Ei au căutat-o la mănăstirile din zonă și la stâne, dar nu au găsit-o. Telefonul, ochelarii, țigara electronică și portofelul au fost găsite pe 24 februarie. Grupuri restrânse de polițiști și voluntari au participat la acțiunile de căutare. În jur de 350 de persoane au participat la aceste demersuri. Un elicopter a survolat întreaga pădure Dumbrava, mai multe drone au fost ridicate de la sol și au fost folosiți și câini de turmă, potrivit Antena 3 CNN.