Care sunt simptomele unei persoane care suferă din cauza unei tulburări de alimentație
- Dosofteea Lainici
- 22 februarie 2023, 23:09
Cazurile de tulburări de alimentație cresc în rândul copiilor, motiv pentru care este important să cunoaștem simptomele unor afecțiuni de sănătate.
Cercetătorii spanioli au descoperit că mai mult de unul din cinci tineri (22%) suferă de tulburări de alimentație, cum ar fi anorexia sau bulimia.
Echipa a analizat datele de sănătate a 63.000 de copii, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, din 16 țări diferite. Autorul principal, Dr. Jose Francisco Lopez-Gill de la Universitatea din Castilla-La Mancha, din Spania, a spus că descoperirile sunt „îngrijorătoare”.
Tulburări de alimentație
„Într-adevăr, tulburările de alimentație sunt printre cele mai amenințătoare probleme psihiatrice”, a adăugat el. „Oamenii cu aceste afecțiuni mor cu 10 până la 20 de ani mai tineri decât populația generală”, a adăugat expertul.
Tulburările de alimentație vin în multe forme și se crede că aproximativ 1,25 milioane de britanici suferă din cauza unei astfel de probleme. Experții au declarat că pandemia ar fi putut adânci criza tulburărilor de alimentație. Rețelele de socializare ar putea fi de vină pentru promovarea unor imagini care contribuie la creșterea nemulțumirii corporale în rândul tinerilor care nici măcar nu sunt supraponderali.
Dr Joanna Silver, în calitate de terapeut psihologic principal la Orri - un serviciu de tratament pentru cei cu o tulburare de alimentație – cunoaște toate simptomele ascunse ale unei tulburări de alimentație. „Din păcate, în zilele noastre, tulburările de alimentație pot începe din copilărie.” De cele mai multe ori, copiii le spun părinților că au mâncat sau că vor mânca cu prietenii tocmai pentru a nu fi așezați la masă.
Simptome comune
De asemenea, mulți copii își întreabă părinții înainte de masă ce urmează să mănânce pentru a alege alimentele cu cei mai puțini carbohidrați. Izolarea este un alt factor al unei tulburări de alimentație. O persoană cu o tulburare de alimentație poate deveni din ce în ce mai anxioasă, deprimată sau poate avea o dispoziție schimbătoare, a spus dr. Joanna.
Iată și alte simptome la care trebuie să fiți atenți: exercițiile fizice în exces, comportament neobișnuit în privința alimentelor (tăierea mâncării în bucățele foarte mici), interes pentru gătit, fără a mânca ceea ce au gătit, dorința de a mânca singur, purtarea unor haine largi, vomă, mâncatul unor cantități mari de alimente fără să iei în greutate, cântărirea excesivă, izolarea socială, potrivit The Sun.