Alimentația nesănătoasă, cauza obezității. Modul în care funcționează „miraculoasele” injecții Ozempic

Alimentația nesănătoasă, cauza obezității. Modul în care funcționează „miraculoasele” injecții Ozempic Sursa foto: Dreamstime.com

Un fost consultant al brandului Coca-Cola susține că medicamentul antidiabet Ozempic nu este unul „miraculos” ci unul menit să te facă „pacient pe viață”. El susține că alimentația modificată ne otrăvește, iar sistemul medical profită de această situație, pentru a încasa bani din intervenții.

Calley Means, fondator TrueMed și fost consultant Coca-Cola, a vorbit în cadrul unui interviu despre mâncare nesănătoasă din comerț și despre unele medicamente pentru diabet, care promit a fi „miraculoase”. Una dintre injecțiile la care face referire este Ozempic, menită să facă „din copii americani pacienți pe viață”.

„Suntem otrăviți de un sistem alimentar măsluit, iar sistemul medical profită. Acesta este un scandal care cred că este cea mai mare poveste din țară în acest moment. Acest lucru nu este complicat”, a spus Means.

Fondatorul TrueMed spune că lupta cu obezitatea din SUA nu este decât „o reglare de conturi în materie de politici publice”. El susține că autoritățile sunt dispuse să investească în tratamente „miraculoase” însă nimeni nu se întreabă de ce se îngrașă sau se îmbolnăvesc oamenii atât de mult.

„Vom folosi noi, ca societate - când aproape 80 la sută dintre americani sunt supraponderali sau obezi - banii [guvernamentali] pe aceste leacuri miraculoase împotriva obezității? Sau ne vom întreba de fapt de ce oamenii se îngrașă atât de mult, de ce oamenii se îmbolnăvesc atât de mult, de ce oamenii devin atât de deprimați, toate în același timp?”, a spus fostul consultant Coca-Cola.

Medicamentele Ozempic nu rezolvă problema obezității

Calley Means susține că pricipala problemă este mâncarea și aduce în discuție medicamentele Ozempic, prezentate ca „miraculoase”, dar care nu rezolvă problema alimentară.

„Chiar săptămâna trecută, [Academia Americană de Pediatrie] a recomandat ca fiecare persoană obeză și supraponderală din această țară cu vârsta de peste 12 ani să primească un medicament pentru obezitate. Aceasta este o injecție pe viață. Pe eticheta acestui medicament scrie că există efecte metabolice grave și necunoscute dacă renunți la acest medicament”, a explicat Means.

Injecțiile Ozempic au fost concepute pentru a ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină și la pierderea în greutate, potrivit producătorilor. Unii experți din America susțin însă că acest medicament are efecte secundare, inclusiv așa-numita „față Ozempic”.

Dr. Marc Siegel a descris această afecțiune drept reacție adversă în urma „utilizării excesivă a medicamentului până la punctul în care pierzi în greutate prea repede. Mucoasa bucală, grăsimea, îți părăsește fața, iar tu devii slab la față”.

Calley Means susține că obezitatea din America este o piață de desfacere pentru acest medicament. Acesta subliniază faptul că Ozempic este cel mai scump medicament de acest tip din istoria Americii și că ar fi mai ieftină o alimentație sănătoasă.

„Se preconizează că acesta va fi cel mai scump medicament din istoria Americii. Suntem literalmente pe cale să cheltuim trilioane de dolari pentru acest medicament. Ar fi mult mai ieftin să avem doar mâncare sănătoasă pentru copii”, a adăugat Means.

Fondatorul TrueMed susține că sistemul medical are un interes personal și păstrează tăcerea cu privire la cauzele legate de obezitatea infantilă. El acuză spitalele că „fac bani din intervenții pe seama oamenilor care sunt bolnavi”.

Cea mai mare problemă din America, în viziunea lui Means, este alimentația, potrivit  foxnews.com.

Ne puteți urmări și pe Google News