Un român din Marea Britanie s-a trezit cu banii luați, dar și cu poliția la ușă. Toate acestea doar pentru că a vrut să își ajute familia cu 1.000 de lire

Un român din Marea Britanie s-a trezit cu banii luați, dar și cu poliția la ușă. Toate acestea doar pentru că a vrut să își ajute familia cu 1.000 de lire Sursa foto: 7171404 © Senai Aksoy | Dreamstime.com

Un român din Marea Britanie a avut parte de o experiență neplăcută, după ce a încercat să trimită familiei suma de 1.000 de lire sterline din intermediul PayPal. Conturile i-au fost blocate, suma de bani reținută și s-a ales și cu percheziție la adresa unde locuia.

Un român din Marea Britanie a avut un șir de neplăceri după ce a vrut să trimită suma de 1.000 de lire sterline familiei, prin intermediul PayPal. Acesta a povestit că rudele sale i-au cerut ajutorul, având nevoie urgent de o sumă de bani pentru a rezolva o problemă medicală.

Romanul numit Pavel P. (acesta a cerut ca identitatea sa completă să rămână confidențială) a spus că a ales să trimită banii prin PayPal la sfatul unui prieten, pentru că comisioanele de la Western Union, MoneyGram sau alte companii de transfer de bani erau prea mari. A depus suma de 1.000 de lire sterline în contul său bancar, urmând ca apoi să își deschidă contul PayPal.

În momentul în care a vrut să facă viramentul către contul soției, i-a apărut un mesaj în care i se explica faptul că banca nu poate autoriza transferul. Din această cauză, contul bancar a fost blocat. Românul din Marea Britanie a încercat de mai multe ori să transfere cele 1.000 de lire sterline, însă tranzacția nu i-a fost aprobată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atunci când a văzut că banca nu îi permite să facă transferul și i-a blocat suma de bani, el și-a dat seama că va fi întrebat cu privire la proveniența banilor depuși. Românul a mărturisit că nu era angajat cu acte în Marea Britanie, ci lucra la negru, fără acte legale.

Un român din Marea Britanie a pierdut 1.000 de lire sterline pentru că nu a putut demonstra proveniența banilor

A fost contactat de către angajații băncii, care i-au cerut o adresă de reședință în Marea Britanie. Românul nu le-a putut furniza această informație, asta pentru că nu avea niciun act legal prin care sa demonstreze unde locuiește. Camera era subînchiriată de la un alt român. Crezând că cele 1.000 de lire sterline îi vor fi deblocate dacă dă o adresă, acesta a spus unde locuiește.

Contul bancar nu i-a fost deblocat, ba mai mult, după aproximativ o lună, s-a trezit cu poliția la ușă. Aceștia au făcut percheziții pentru suspiciunea de fraudă. Toate cele șapte persoane de diferite naționalități au fost percheziționate de polițiști. Oamenii legii au verificat întreaga casă, pentru a vedea ce bunuri se află în ea. Doi dintre colocatarii românului au fost deportați pentru săvârșirea de infracțiuni minore pe teritoriul Regatului Unit.

Românului i s-a cerut să demonstreze proveniența banilor, iar pentru că nu a putut face acest lucru, contul de la banca Lloyds a fost închis, iar suma de bani nu i-a mai fost restituită, potrivit voxnews.ro.