Viceprimar din România, reținut de Interpol, la cererea Statelor Unite. Avea mandat de arestare încă din 2014

Viceprimar din România, reținut de Interpol, la cererea Statelor Unite. Avea mandat de arestare încă din 2014 Sursa: Arhiva EVZ

Polițiștii din Caraș Severin au mers, joi, la sediul Primăriei din Vărădia, unde l-au reținut pe viceprimarul comunei, Dorin Racu.

Pe numele lui Racu era emis un mandat de arestare, emis de biroul procurorului general din Louisiana, Statele Unite ale Americii.

În momentul emiterii acestui mandat de arestare, procurorii americani au menționat că Racu a comis fapte penale pe teritoriul Statelor Unite, în anului 2014, unde se afla în calitate ilegală.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Dorin Racu a fost arestat de Biroul de Securitate Națională (Homeland Security - n.n) pe data de 18 august 2014, pentru mai multe acuzații de fraudă online si prin telefon. El a fost eliberat însă în prealabil. Racu şi alţii ar fi fraudat sute de victime în Louisiana şi în alte state cu peste un milion de dolari. Schema a fost realizată pe site-uri web de anunțuri clasificate, cum ar fi Craigslist și Ebay. Racu este singurul fugar în acest caz. Dorin Racu este străin ilegal și are legături cu sud-estul regiunii Louisiana, California și New York. Istoricul penal al lui Dorin Racu este format din: furt de identitate, deținere de bunuri furate, fals, spălare de bani și opunere de rezistenţă în fata unui ofițer”, se arată în mandatul de căutare.

Va fi arestat și extrădat

Potrivit legislației penale din România, Racu va fi prezentat în fața unui judecator de la Curtea de Apel Timișoara, care va confirma identitatea persoanei reținute, și va emite un mandat de arestare special, de 40 de zile, perioadă în care persoana în cauză va fi extrădată în SUA.

Racu va putea face contestație și va putea solicita să nu fie extrădat în SUA. În plus, dacă magistratul va admite cererea de extrădare, atunci Racu va putea ajunge în SUA, unde va sta pe timpul procesului, urmând ca pedeapsa să o execute în România.

În anul 2020, Dorin Racu a candidat la funcția de consilier local al comunei Vărădia, județul Caraș Severin, iar după alegeri, a fost ales viceprimar al comunei, în urma votului dat de majoritatea consilierilor locali aleși.