Cum alegi cele mai bune paturi de dormitor? 5 criterii pe care trebuie să le ai în vedere

Cum alegi cele mai bune paturi de dormitor? 5 criterii pe care trebuie să le ai în vedere

Dormitorul este acel loc magic în care ne încărcăm bateriile și ne simțim în siguranță, protejați de grijile de zi cu zi, așa că alegerea patului potrivit este un aspect deosebit de important.

Eficiența noastră și starea de spirit depind de confortul somnului, așa că specialiștii ne recomandă să alegem paturi de dormitor calitative și personalizate nevoilor. 

Este adevărat, dormitorul trebuie să fie elegant și primitor, dar să nu uităm că esențial este să îndeplinească și câteva criterii funcționale.

5 criterii de care să ții cont atunci când alegi paturi dormitor:

Ne puteți urmări și pe Google News
  1. Înainte să cauți patul perfect măsoară cu atenție dormitorul. În funcție de acest aspect, dar și de alte preferințe ale tale, va trebui să stabilești locul cel mai potrivit pentru a-l amplasa.
  2. Dacă ai probleme cu spatele, alege un pat bun pentru poziția coloanei și o saltea conformă. Poți opta pentru varianta de pat Boxspring, astfel nu vei mai fi nevoit să achiziționezi și o saltea.
  3. Designul și culoarea patului îți pot influența starea de spirit. Alege un pat care să te reprezinte și să se potrivească cu casa ta.
  4. Nu uita că primești ceea ce plătești. Un pat ieftin nu înseamnă întotdeauna o investiție bună. 
  5. Alege patul împreună cu partenerul tău. Dacă îl vei împărți cu persoana iubită, atunci trebuie să te asiguri că ambii veți resimți confort în timpul nopții. 

Trendurile în Home&Deco se schimbă de la un sezon la altul. Din acest motiv, designerii noștri îți recomandă să alegi, mai întâi, un stil cu care să te identifici, personalizat nevoilor tale. Anul acesta, mobilierul supradimensionat, paturile boxspring și king-size pe cadre solide sunt cele mai recomandate opțiuni ale specialiștilor.  Alege aici patul potrivit pentru dormitorul tău din portofoliul de produse.

Dacă te-ai decis deja în privința patului, nu rămâne decât să decizi cum îl vei așeza în dormitor. Cea mai benefică poziție este luând în considerare punctele cardinale, și anume spre sud-vest. În acest mod, vei putea avea o cantitate maximă de lumină pe timpul zilei.

Ești o persoană care îi place să se trezească cu o lumină naturală proiectată către tine? Atunci trebuie să îți poziționezi patul în apropierea ferestrei, orientat către direcția pe care lumina pătrunde în cameră.

Din contră, ești o persoană căreia îi place să se trezească gradual, cu mai puțină lumină în cameră? În acest caz, va trebui să îți așezi patul cât mai departe de fereastră, orientat în partea opusă direcției pe care lumina pătrunde în camera ta.