Exercițiile fizice care îți stimulează creierul și îți îmbunătățesc memoria. Șase minute pe zi sunt suficiente

Exercițiile fizice care îți stimulează creierul și îți îmbunătățesc memoria. Șase minute pe zi sunt suficiente Exercițiile fizice reduc riscul de boli cardiovasculare. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Exercițiile fizice de zi cu zi aduc o mulțime de beneficii pentru organism, acestea ajutându-te să ai mai multă energie, să îți ții sub control greutatea sau chiar să ai un somn mai odihnitor. Pentru a avea grijă de sănătatea ta ai nevoie de doar șase minute de sport pe zi.

Potrivit unui studiu publicat în „Journal of Epidemiology Community Health”, câteva minute de sport moderat pe zi îți vor stimula activitatea creierului și îți vor îmbunătăți memoria. Oamenii de știință au urmărit 4.000 de persoane din Anglia, Scoția și Țara Galilor, născute în anul 1970.

Șase minute de sport pe zi pentru o viață mai sănătoasă

În urma cercetărilor s-a descoperit că persoanele care au făcut zilnic activități moderate au avut scoruri mai bune la testele cognitive efectuate.

Astfel, în categoria exercițiilor fizice moderate intră mersul pe jos, cu bicicleta, alergatul ușor, urcatul scărilor, dansul și înotul. Câteva minute din acestea îți vor îmbunătăți sănătatea considerabil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toate acestea îți stimulează activitatea creierului și implicit, memoria, organizarea, planificarea, atenția și concentrarea. De cealaltă parte însă, sedentarismul îți poate afecta funcția cognitivă, potrivit antena3.ro. Pe lângă sport, hidratarea organismului este la fel importantă, la fel ca încălzirea mușchilor, înainte de fiecare antrenament.

Sportul are multiple beneficii, iar printre ele se numără prevenirea anxietății, depresiei, stărilor de irascibilitate ori de nervozitate. Pe lângă asta, sportul îmbunătățește somnul, pentru că ne ajută să adormim mai repede și mai profund.

Sportul te ajută să elimini stresul din organism

„În momentul în care facem sport, corpul elimină niște substanțe care sunt la fel de bune și de eficiente și sunt echivalente substanțelor pe care le generează corpul în timp ce dormim și corpul se regenerează. Deci este vorba de a elimina stresul prin sport și nu se întâmplă pentru că spunem noi asta pentru a ne motiva clienții. În momentul în care mergi la un antrenament, la finalul acestuia vei putea privi problemele mai obiectiv, cu mai multă relaxare”, spune Antonio Enache, Wellness Coach, Business Coach, Life Coach și Master Trainer, cel care a pus bazele noului concept de fitness și sport Sense4Fit.

Stresul și anxietatea devin din ce în ce mai prezente în viața noastră pe măsură ce înaintăm în vârstă și tocmai de aceea e bine să ne descărcăm prin activități fizice regulate.