Gabriela Firea vrea, din nou, scaunul de primar al Capitalei, din 2024. Atacuri la Nicușor Dan

Gabriela Firea vrea, din nou, scaunul de primar al Capitalei, din 2024. Atacuri la Nicușor Dan

Gabrielei Firea vrea să revină la Primăria Capitalei, așa că a început atacurile la adresa lui Nicușor Dan. Ea este decisă să renunțe la Ministerul Familiei pentru funcția de edil.

Gabriela Firea a pus punctul final speculațiilor miercuri, la România TV, unde a lămurit ca nu se va retrage din politică. Ba mai mult, ea și-a propus o revenire la Primăria Municipiului București.

Gabriela Firea consideră că Nicușor Dan nu mai merită un mandat de primar al Capitalei. Astfel, în 2024, oficialul PSD vrea să părăsească Ministerul Familiei pentru primărie.

„Cu condiția să fiu sănătoasă, să pot să muncesc, să fiu bine, mi-aș dori să continui proiectele de la Primăria Municipiului București. Au fost abandonate proiectele mele, nu s-a mai făcut nimic în București. S-a constatat o involuție, nu o evoluție de dreapta, așa cum s-a promis”, a declarat Gabriela Firea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Firea, acuzată de Nicușor că a adus Primăria în faliment

De altfel, cu doar câteva săptămâni în urmă, Nicușor Dan spunea că este pregătit să candideze pentru un nou mandat de primar. Acesta a mai spus că a fost șocat de ceea ce a găsit la PMB după plecarea Gabriela Firea.

„Merită să aducem aminte, (n.r. – Gabriela Firea) a dus Primăria în faliment, a dus RADET în faliment. A dus echipa de handbal în faliment. Am avut conturi blocate 6-8 luni, niciun investitor nu mai voia să lucreze cu Primăria, nicio bancă nu mai voia să lucreze cu Primăria. Dacă aveam un mediu informațional corect, Gabriela Firea nu ar trebui să mai existe”, a comentat Nicușor Dan într-un interviu, în decembrie 2022.

Gabriela Firea, audiată la Parchetul General

Ministrul Familiei Gabriela Firea este audiată în calitate de martor într-un dosar penal care are legătură cu evenimentele din 10 august 2018. Ea a fost convocată la Parchetul General ca să dea declarații legate despre o serie de aspecte din zilele în care au avut loc protestele organizate de Diaspora împotriva Guvernului condus de Viorica Dănicilă și a lui Liviu Dragnea. Gabriela Firea care, la momentul respectiv, îndeplinea funcția de primar general ar fi fost convocată în legătură cu acuzațiile care îi sunt aduse viceprimarului Aurelian Bădulescu.

Conform unor surse judiciare, dosarul în care este audiată Gabriela Firea se referă la o plângere pe care a formulat-o protestatarul Cristian Dide împotriva viceprimarului Aurelian Bădulescu. El l-a acuzată pe acesta că i-a ridicat rulota amplasată în Piața Victoriei, în timpul protestelor din 10 august.

La ieșirea de la Parchetul General, după audiere, Gabriela Firea a refuzat să declarații publice cu privire la conținutul dosarului în care a fost audiată, despre persoanele implicare sau despre întrebările la care a răspuns. A spus doar că a dat curs unei invitații venite din partea procurorilor.