FAN Courier, liderul pieței locale de curierat și unul dintre cele mai populare branduri românești, fondat în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu, împlinește astăzi 25 de ani de activitate.

FAN Courier, liderul pieței locale de curierat și unul dintre cele mai populare branduri românești, fondat în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu, împlinește astăzi 25 de ani de activitate.

În 16 ianuarie 1998, FAN Courier a primit prima comandă de livrare din următoarele câteva sute de milioane de expediții care urmau să se adune într-un sfert de secol.

În cei 25 de ani de activitate, compania a fost pionierul industriei de curierat moderne și competitive, participant activ la dezvoltarea pieței de curierat din România, estimată în prezent la 850 de milioane de euro. Într-un sfert de secol, FAN Courier a devenit unul dintre cei mai mari angajatori din economie, numărul angajaților și colaboratorilor fiind azi de 8.000. FAN Courier este unul dintre modelele antreprenoriale de succes ale României de după 1990 și una dintre cele mai inovatoare companii autohtone. Compania a investit pentru dezvoltare aproape un sfert de miliard de euro. În 2023, FAN Courier țintește un avans cu 12% al business-ului, după ce în ultimii trei ani a depășit pragul de 1 miliard de lei cifră de afaceri.

Născuți în localitatea Fitionești, Vrancea, la distanță de 4 ani unul de altul, vecini și prieteni din copilărie, Felix Pătrășcanu, Adrian Mihai și Neculai Mihai au pus bazele FAN Courier la sfârșitul anului 1997, în urma unei întâlniri de weekend. Până la acel moment, fiecare avea un plan de viață independent de ceilalți:

· Felix Pătrășcanu, pasionat de literatură și istorie, își dorea să devină judecător și absolvise Facultatea de Drept după Revoluție, când nu i-a mai fost respins dosarul din considerente politice.

· Adrian Mihai urma cursurile Academiei de Educație Fizică și Sport cu intenția de a reveni în satul natal, unde era nevoie de un profesor de sport. Serialul ”Moștenirea familiei Guldenburg” l-a convins că cel mai bine e să fii propriul tău șef, chiar dacă pentru asta muncești mai mult decât un angajat.

· Neculai Mihai urmase cursurile Liceului Tudor Vianu din București, după ce și-a convins părinții că nu e bun de preot. A absolvit Facultatea de Tehnologia Construcțiilor de Mașini din cadrul Politehnicii, a fost repartizat și a lucrat la Târgoviște, iar după Revoluție s-a mutat în București la Remat. În 1997, împreună cu Adrian, fratele mai mic, avea propria firmă în domeniul reciclabilelor.