Fostul consilier al lui Dăncilă nu a convins judecătorii că a fost calomniat de Realitatea Plus

Fostul consilier al lui Dăncilă nu a convins judecătorii că a fost calomniat de Realitatea Plus

În urmă cu doi ani, Anton Pisaroglu i-a chemat în judecată la Tribunalul București pe Mihai Cristian (Rizea), Anca Alexandrescu, Bogdan Constantin Muzgoci și firma Geopol International SRL, ce deține licența Realitatea Plus.

Anton Pisaroglu este un fost rugbyist și fost partener al controversatului om de afaceri Frank Timiș. Potrivit unor informații din mass media, Pisarglu, poreclit și „umbra lui Dăncilă”, ar fi avut legături cu Elliot Brody, cel care l-a invitat pe Liviu Dragnea în SUA la instalarea lui Donald Trump ca președinte.

Fostul consilier al Vioricăi Dăncilă a solicitat instanței de judecată, în data de 12.11.2020, prin hotărârea ce se va pronunța să dispună:

  • obligarea pârâtei GEOPOL la ştergerea înregistrării emisiunii „Culisele Statului Paralel” din data de 14.10.2020, publicată pe pagina de internet, pe canalul de YouTube şi pe pagina de Facebook ale postului Realitatea Plus, deţinute de pârâtă;
  • obligarea pârâtei GEOPOL la ştergerea articolului denigrator, defăimător şi batjocoritor referitor la adresa sa, publicat la adresa de internet la data de 14.10.2020, ora 16:28;
  • obligarea, în solidar, a pârâţilor la plata sumei de 300.000 EUR, reprezentând daune morale pentru prejudiciului cauzat subsemnatului prin difuzarea, la data de 14.10.2020, a emisiunii „Culisele Statului Paralel” pe canalul de televiziune Realitatea Plus deţinut de pârâta GEOPOL, în cadrul căreia pârâţii persoane fizice au făcut afirmaţii denigratoare, defăimătoare şi batjocoritoare la adresa subsemnatului;
  • obligarea GEOPOL la difuzarea de scuze publice adresate subsemnatului, atât în cadrul programelor de televiziune difuzate pe postul Realitatea Plus, cât şi pe paginile de internet şi social-media ale postului de televiziune, pentru o perioadă de 15 zile consecutive;
  • obligarea pârâţilor persoane fizice la publicarea de scuze publice într-un cotidian de largă răspândire atât în format fizic, cât şi online, pentru o durată de 15 zile consecutive;
  • obligarea pârâţilor la plata cheltuielilor de judecată cauzate subsemnatului de soluţionarea prezentei cauze, astfel cum acestea vor fi dovedite până Ia închiderea dezbaterilor.

Soluția judecătorilor din  24 noiembrie 2021

Judecătorii au respins cererea formulată de Anton Pisaroglu ca nefondată, se arată în motivarea citată de justnews.ro, instanța a apreciat că, dată fiind de notorietate calitatea de persoană publică a reclamantului, o doză rezonabilă de exagerare este acceptată.

Ne puteți urmări și pe Google News

În opinia tribunalului, afirmații incriminate de genul – „Cum a ajuns acest paznic în Guvern? Că-i paznic”, “Ţi-a spus ţie, şi-şi făcuse o fabrica de pantofi. Cum a ajuns el mâna dreaptă a doamnei Dăncilă?”, “Era mereu la Monaco, ştie totul acolo, şi banca, şi tot, unde se fac întâlnirile”, “Îi plăceau manelele…voia să-i facă o surpriză şi să-l invite pe Florin Salam”, etc – nu au atins un prag minim de gravitate care să justifice constatarea unei vătămări a imaginii reclamantului.

Nemulțumit de decizia Tribunalului București, fostul consilier al lui Dăncilă a atacat decizia la Curtea de Apel București. Însă și această instanță i-a respins cererea fostului rugbyst.

Solutia pe scurt: Respinge apelul ca nefondat. Obliga apelantul la plata catre intimata SC Geopol International SRL la plata sumei de 2000 lei, cheltuieli de judecata in apel. Cu drept de recurs in 30 de zile de la comunicare. Pronuntata azi, 05.12.2022, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei.