Ultimul șpriț al lui Mitică Popescu, alături de un alt actor celebru din țară. „A plecat dragul meu prieteni”

Ultimul șpriț al lui Mitică Popescu, alături de un alt actor celebru din țară. „A plecat dragul meu prieteni” Sursa foto: Arhiva EVZ

Actorul Teodosiu Valentin a transmis un mesaj emoționant după moartea lui Mitică Popescu. El a declarat că se bucură că l-a făcut bucuros pe amicul său și că l-a dus la un șpriț.

Actorul Teodosiu Valentin a povestit că a ieșit cu Mitică Popescu la un șpriț chiar înainte să moară. El a transmis și un mesaj de condoleanțe pentru bunul său prieten.

„A plecat dintre noi și dragul meu prieten, Nea Mitică Popescu! Acum câteva săptămâni am fost la un șpriț și a fost tare bucuros! Dumnezeu să-l ierte și să-l aibă în paza sa!”, a spus Teodosiu Valentin pe Facebook.

Mai mult, Teodosiu Valentin și Mitică Popescu au fost prieteni mai bine de 40 de ani, dar și colegi la teatru. „Suntem colegi de breaslă și prieteni de o viață. Cu Mitică am jucat împreună în multe piese de teatru și în filme”, spunea Valentin în urmă cu ceva vreme.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Așa m-am revăzut și cu Valentin Teodosiu și m-am bucurat enorm. Am petrecut câteva ore împreună. Suntem prieteni foarte buni, ne cunoaștem de ani de zile, am jucat împreună și ne face mare plăcere să ne întâlnim”, a spus Mitică Popescu înainte să moară.

Legendarul Mitică Popescu a murit

Doliu! Marele actor Mitică Popescu a încetat din viață, marți, la vârsta de 86 de ani, la Spitalul Elias. El se lupta cu o boală dificilă, iar medicii nu au mai putut să-l salveze. Acesta a suferit un stop cardiac.

Amintim că Mitică Popescu a jucat în piesele de teatru ”Cititorul de contor” de Paul Everac (1976, regia Paul Everac), ”Să îmbrăcăm pe cei goi” de Pirandello (1978, regia Cătălina Buzoianu), ”Maestrul şi Margareta” de Bulgakov (1980, regia Cătălina Buzoianu), ”Nişte ţărani” de Dinu Săraru (1981, regia Cătălina Buzoianu), ”O femeie drăguţă cu o floare şi ferestre spre nord” de Eduard Radzinski (1986, regia Dragoş Galgoţiu), ”Pescăruşul” de Cehov (1993, regia Cătălina Buzoianu), ”Cum vă place” de William Shakespeare (1996, regia Nona Ciobanu), ”Sonata fantomelor” de August Strindberg (1999, regia Cătălina Buzoianu), ”Şcoala femeilor” de Moliere (1999, regia Alexandru Dabija), ”Slugă la doi stăpâni” de Carlo Goldoni (1999, regia Mihai Constantin Ranin), ”Viitorul e maculatură” de Vlad Zografi (2000, regia Nona Ciobanu), ”Alex şi Morris” de Michael Elkin (2004, alături de regretatul Ştefan Iordache, regia Gelu Colceag) sau ”Colonia îngerilor” de Ştefan Caraman (2007, regia Nona Ciobanu).

Actorul s-a făcut remarcat și în filmele ”Stejar, extremă urgenţă” (regia Dinu Cocea, 1973), ”Mere roşii” (regia Alexandru Tatos, 1976), ”De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981), ”Înghiţitorul de săbii” (regia Alexa Visarion, 1981), ”Glissando” (regia Mircea Daneliuc, 1985), ”Căsătorie cu repetiţie” (regia Virgil Calotescu, 1985), ”Secretul armei…secrete” (regia Alexandru Tatos, 1988), ”Cel mai iubit dintre pământeni” (regia Şerban Marinescu, 1993), ”Dulcea saună a morţii” (regia Andrei Blaier, 2003), ”Păcală se întoarce” (regia Geo Saizescu, 2006), ”Ticăloşii” (regia Şerban Marinescu, 2007) sau ”Umilinţă” (regia Cătălin Apostol, 2011), conform site-ului imdb.com.