Frații Tate au fost arestați pentru 30 de zile. Avocații au contestat decizia

Frații Tate au fost arestați pentru 30 de zile. Avocații au contestat decizia Sursa foto: arhiva EVZ

Cei doi frați milionari, Andrew și Tristan Tate au fost arestați preventiv în urmă cu scurt timp în Capitală și își vor petrece următoarele zile după gratii. În același timp, au fost emise alte mandate de arestare și pentru două femei bănuite de complicitate.

Update:

Decizia arestării fraților Tate a fost luată de un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, astfel că ambii vor rămâne pentru următoarele 30 de zile după gratii. Avocații lor au anunțat că decizia magistraților a fost deja contestată, iar cel mai probabil, în primele zile ale anului 2023 va urma un nou proces.

Hotărârea judecătorilor este executorie, ceea ce înseamnă că va fi aplicată imediat. Procesul a durat mai multe ore, iar pe lângă mandatele de arestare ale celor doi au fost emise și alte mandate de arestare pentru două femei bănuite de complicitate în acest caz, printre care și o fostă polițistă care conducea rețeaua de videochat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Știre inițială:

Procurorii DIICOT și polițiștii de la crimă organizată au descins din nou la locuința din Voluntari a fraților Tate. Este a doua oară în acest an când celebrii frați sunt călcați de mascați și potrivit unor surse judiciare este vorba despre același dosar început în primăvara, despre presupusa sechestrare a două tinere în vila lor din Voluntari.

Perchezițiile se fac în dosarul care vizează infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat și viol, iar cei doi urmează sa fie ridicați și duși la audieri la DIICOT, potrivit surselor citate. Procurorii suspectează constituirea unui grup infracțional organizat în scopul racolării și exploatării unor fete pentru crearea de clipuri pornografice destinate difuzării contracost pe site-uri de profil, în special onlyfans. Cei doi frați britanici sunt acuzați că au obținut astfel importante sume de bani cu care au cumpărat case, autoturisme de lux și cryptomonede. Timp de mai multe luni procurorii au încercat să facă timp de mai multe luni perchezițiile informatice, însă au fost opriți din pricina lipsei lui Andrew Tate, care trebuia să fie prezent la percheziții.

Percheziții la doi frați bănuiți de lucruri necurate

În cele din urmă acel act procedural a fost realizat și probabil acolo anchetatorii au găsit indicații prețioase având în vedere noua acțiune de astăzi. La prima percheziție anchetatorii români au descoperit, că Tristan și Andrew Tate locuiau într-o adevărată fortăreață, păzită de foste cadre militare, iar într-o altă locuință, închiriată la o distanță de aproximativ 500 de metri, exista un studio de videochat la care lucrau la multe tinere.

Primele percheziții au fost organizate de polițiștii ilfoveni, care s-au mobilizat pe baza unei sesizări venite de la Ambasada SUA la București. Iubitul unei tinere sunase la reprezentanța diplomatică și anunțase că prietena lui este ținută cu forța în casa unor englezi stabiliți în Pipera, unde ar fi obligată să lucreze ca model la un videochat. La acel moment fetele nu au depus plângere, însă nu este exclusă ipoteza ca între timp să se fi răzgândit.