Şefa Direcţiei Judeţene de Cultură Constanța, condamnată cu suspendare pentru luare de mită
- Adriana Popescu
- 27 decembrie 2022, 16:01
Două angajate ale Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa, directoarea executivă Tiţă Magdalena şi inspectorul superior Cliante Elena Mădălina, au fost condamnate cu suspendare, pentru luare de mită, într-un dosar instrumentat de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa, după ce au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.
Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de DNA, Tiţă Magdalena, a fost cercetată sub control judiciar, la data faptei ea fiind director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Constanţa, iar Cliante Elena Mădălina a fost cercetată în stare de libertate, ele fiind acuzate de comiterea infracţiunii de luare de mită.
"În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în data de 9 noiembrie 2022, inculpatele Tiţă Magdalena şi Cliante Elena Mădălina, în calităţile menţionate mai sus, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-şi îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafaţă de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian. În prezenţa avocaţilor, cele două inculpate au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora", se arată în comunicatul DNA.
Conform sursei citate, Tiţă Magdalena a fost condamnată, de către Tribunalul Constanţa, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani şi interzicerea unor drepturi.
Totodată, Cliante Elena Mădălina a fost condamnată la un an şi patru luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani şi interzicerea unor drepturi. (Agerpres)
Cele două au fost denunțate la Call Center
”Anterior, la data de 08.11.2022, denunțătorul a apelat linia Call – Center 0.800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție și a sesizat faptul că o persoană din cadrul Directiei Județene de Cultură Constanța i-a solicitat, în numele șefei instituției, suma de 2000 de lei pentru a-i facilita obținerea unui aviz necesar într-o procedură cadastrală constând în evitarea unor formalități/demersuri a căror îndeplinire ar fi necesitat mai mult timp și costuri suplimentare. În aceeași zi, acesta s-a prezentat la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Constanţa, ocazie cu care a depus denunț”, arată DGA Constanța.