Anunț misterios pregătit de Vladimir Putin. Tensiune uriașă la Kremlin

Anunț misterios pregătit de Vladimir Putin. Tensiune uriașă la Kremlin Sursa: The Washington Post

Vladimir Putin este așteptat să facă un anunț major săptămâna viitoare, înainte de Crăciun. El urmeaăz să participe la o reuniune la Ministerul Apărării din Moscova, unde va conduce o reuniune lărgită a principalilor responsabili cu operațiunile militare din Ucraina. Tensiunile au ajuns la cote ridicate la Kremlin, dat fiind că nu a scăpat nici o informație despre ce ar urma să spună Vladimir Putin.

Vladimir Putin este așteptat la o reuniune lărgită la Ministerul Apărării de la Moscova, în cursul săptămânii viitoare. Se estimează că va analiza situația de pe fronturile din Ucraina și va lua o serie de decizii importante pentru cursul războiului. Până în prezent, nu se știe nimic despre ce se va întâmpla și nici despre data la care va avea loc întrevederea.

Toate informațiile, extrem de sărace, pe acest subiect, provin de la un post de radio-televiziune publică.

„Aşteptăm declaraţii importante”, a declarat, la radio-televiziunea publică rusă VGTRK, Pavel Sarubin, moderatorul programului „Moscova. Kremlin. Putin”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform spuselor moderatorului, Putin va conduce o reuniune lărgită a Ministerului Apărării la o dată necunoscută.

Tot ce se știe despre agenda sa, este că are programată o vizită, luni, în Belarus, unde se va întâlni cu aliatul său, dictatorul Aleksandr Lukaşenko. Se știe că Vladimir Putin face eforturi pentru a-l atrage pe Lukașenko și armata din Belarus în războiul din Ucraina. Până în prezent, însă, dictatorul de la Minsk a refuzat să dea curs invitației lui Putin.

Putin a cerut adaptarea economiei la condițiile de război

Săptămâna trecută, la o şedinţă de guvern, Vladimir Putin a cerut ajustarea activităţii complexului militar-industrial al Rusiei. El a precizat că este nevoie de echipament și armament nou pentru a face față nevoilor de pe fronturile din Ucrain.

Este de așteptat ca săptămâna viitoare să discute, cu responsabilii militari, despre noi măsuri care să ajute la adaptarea economiei la condițiile de război. Trupele ruse din Ucraina se confrunte cu dificultăţi logistice foarte importante. Astfel, din cauza problemelor, armata rusă a fost nevoită să se retragă din nordul Ucrainei. Trupele lui Putin au fost nevoite să renunțe la obiectivele propuse inițial de a cuceri țara vecină și să se concentreze doar pe fronturile din est şi din sud.

Între timp au fost forţate să se retragă din provincia nord-estică Harkov, în urma unei contraofensive ucrainene şi apoi de pe malul de vest al fluviului Nipru, în regiunea sudică Herson. Armata rusă s-a regrupat în provinciile estice Doneţk şi Lugansk şi în ce mai controlează din Harkov. Și-a consolidate linia frontului pe aceste poziții, încercând timide acțiuni ofensive, fără reușite majore, dar cu pierderi importante. Lupte dificile se poartă în zona oraşului Bakhmut, însă cu o miză mai mult simbolică.

Experții se așteaptă la un război de uzură

În ansamblu, frontul pare îngheţat și este de așteptată să se ducă un război de uzură cu un mare consum de muniţii şi pierderi umane.

„Acest război este în mare parte un război de artilerie şi Ucraina are nevoie de mai multe tunuri pentru a putea opri ofensivele ruseşti şi pentru a-şi continua propriile contraofensive'', a declarat marţi ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

Oficiali ucraineni au evocat săptămâna aceasta posibilitatea unei noi ofensive militare ruse la începutul anului viitor, când îşi vor încheia programul de instrucţie circa jumătate dintre cei aproximativ 300.000 de rezervişti mobilizaţi în septembrie.