Rețetă simplă de prăjitură cu portocale și nuci. Nici n-ai zice că-i de post
- Antonia Hendrik
- 27 noiembrie 2022, 09:57
Pentru acest weekend vă recomandăm o prăjitură rapidă, ieftină şi gustoasă de nici n-ai zice că-i de post. Aromele date de portocale şi ingredientele alese o fac să fie un desert special.
Deoarece ne aflăm în perioada Postului Crăciunului venim în ajutorul celor care postesc cu o nouă rețetă extrem de delicioasă. Pentru rețeta rapidă de prăjitură aveţi nevoie de portocalele curățate şi tăiate cubulețe, nuci mărunțite dulceață şi infuzie de ceai.
Prăjitură este ușor de realizat și poate fi pregătită în doar câțiva pași simpli.
Ingredientele necesare pentru prăjitura de post
Pentru a pregăti prăjitura de post aveţi nevoie de: timp de preparare: 60 min, timp de gătire: 30 min, şi poate fi gata într-o oră şi 30 minute. Pentru preparare aveţi nevoie de următoarele ingrediente:
-150 grame de zahăr -50 ml de ulei de floarea-soarelui -100 grame de nuci tocate -2 bucăți de portocale -300 g de făină albă -2 linguri de dulceață de vișine -un pic de praf de copt -125 ml de infuzie de ceai negru sau verde, după gust.
Cum se prepară delicioasa prăjitură de post
Într-un bol se amestecă uleiul cu zahărul, iar mai apoi se adaugă portocalele curățate și tăiate cubulețe, nucile tocate, infuzia de ceai și dulceața. Toate ingredientele se amestecă, iar mai apoi se adaugă făina și praful de copt și se amestecă cu un tel până când se omogenizează totul.
Blatul de nucă se taie în două. Se unge o foaie cu jumătate de cremă, se acoperă cu cealaltă foaie şi apoi se pune şi restul de cremă. Se lasă la rece 2 ore şi se ornează cu coajă de portocală rasă.
Atenţie! O coaceți la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 40 minute, şi nu uitaţi, faceti testul cu scobitoarea. Mai exact, puneți preparatul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt și coaceți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 40 de minute, iar testul se face cu scobitoarea pentru a vedea când preparatul este gata.
Lăsați-l să se răcească, iar mai apoi serviți desertul cu zahăr pudră sau cu felii de portocală.
Sursa: lalena.ro.