Veste cumplită din partea medicilor pentru un celebru actor de la Hollywood. A decis să se retragă din viața publică

Veste cumplită din partea medicilor pentru un celebru actor de la Hollywood. A decis să se retragă din viața publicăSursa: Facebook Chris Hemsworth

Chris Hemsworth care l-a întruchipat pe Thor în peliculele Marvel riscă să dezvolte maladia Alzheimer. Boala nu are leac și este moștenită din familie. Actorul a decis să se retragă din lumea filmului cel puțin pentru moment.

Celebrul actor Chris Hemsworth, starul din Thor, a primit o veste cumplită din parte medicilor. Deși are doar 39 de ani, are un risc foarte mare să facă Alzheimer, o boală neurologică degenerativă pentru care nu există tratament.

Actorul a declarat pentru Vanity Fair că testele medicale i-au confirmat "cea mai mare teamă" și că se va retrage, cel puțin pentru moment, din viața publică. Afecțiunea duce la demență. În stadiile incipiente pacienții își pierd memoria și nu îi mai recunoscut pe cei din jur. Pe măsură de boala avansează, pacienților le este afectată capacitatea de vorbire, dar și cea motorie și au nevoie de asistență permanentă.

Va lua o pauză

Chris Hemsworth a moștenit de la ambii părinți gena ApoE4, fapt care îl face de opt până la zece ori mai predispus să dezvolte această boală în viitor. „Nu este ca şi cum mi-as fi dat demisia, însă această veste a declanşat ceva în mine care m-a făcut să vreau să îmi iau o perioadă de timp liber“, a spus actorul.

Riscul nu poate fi eliminat, dar anumite terapii preventive pot întârzia apariția bolii. „Este vorba despre managementul somnului și al stresului, nutriție, mișcare, fitness”, a mai spus actorul, potrivit BBC. El a mărturisit că bunicul său a suferit de Alzheimer.

Avertisment pentru public

Chris Hemsworth este vedeta serialului „Limitless”, în care este poate fi văzut punându-și corpul la încercare și explorând modalități de a trăi mai mult și mai sănătos. El a anunțat în timpul show-ului că va face mai multe teste genetice referitoare la boala Alzheimer. Rezultatul analizelor trebuia anunțat în direct în timpul serialului, dar pentru că veștile nu erau deloc bune, producătorul a decis să i le comunice în particular.

Chris Hemsworth a avut posibilitatea de a elimina orice referință la boala Alzheimer din serial, dar a decis să includă riscul său genetic pentru ca oamenii să înțeleagă mai bine cât de periculoasă este această boală. El a spus că nu a vrut să facă o deamă din cazul său, potrivit doctorulzilei.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News