Percheziții la Spitalul de Urgență „Sf. Pantelimon” după moartea unei tinere. Medicii sunt acuzați de ucidere din culpă

Percheziții la Spitalul de Urgență „Sf. Pantelimon” după moartea unei tinere. Medicii sunt acuzați de ucidere din culpă Urgențe. Sursa foto: Spotmatik | Dreamstime.com

Mai multe percheziții au avut loc la Spitalul de Urgență „Sf. Pantelimon” după ce o tânără de 17 ani a murit. Medicii trebuiau să aibă grijă de aceasta sunt urmăriți penal, pentru ucidere din culpă.

Trei medici de la Spitalul de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani sunt urmăriți penal, pentru ucidere din culpă, într-un dosar deschis după moartea unei tinere de 17 ani care a suferit o operație de cezariană.

Specialiștii din cadrul unității spitalicești sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, fals intelectual, favorizarea infractorului. O tânără de 17 ani, gravidă, a fost internată în spital pentru o operație de cezariană, dar a murit în timpul intervenției.

„În cauză s-a început urmărirea penală im rem și im personam față de un număr de 3 persoane, medici în cadrul unității spitalicești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, fals intelectual, favorizarea infractorului.

Ne puteți urmări și pe Google News

La data de 8.11.2022, polițiștii din cadrul IPJ Vrancea au pus în executare sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani un număr de șapte mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane, precum și la sediul Spitalului de Urgență Sf. Pantelimon Focșani”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, potrivit Adevărul.

Alte percheziții la un spital din România

Mai multe percheziții au fost efectuate la sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, iar un medic a fost reţinut pentru luare de mită de la zeci de pacienţi. „Până în prezent, din probatoriul administrat, rezultă că medicul a primit de la un număr de cel puţin 20 de persoane, având calitatea de pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani sau bunuri, în legătură cu exercitarea actului medical. Faţă de acesta s-a dispus măsura reţinerii pentru o durată de 24 de ore”, potrivit unui comunicat al Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş.

Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Brigăzii Operaţiuni Speciale Piteşti.

Alte percheziții au avut loc la Spitalul Județean din Satu Mare într-un dosar care vizează o fraudă la un concurs de angajare.