Cele mai periculoase plante de apartament. Mulți români le țin în casă fără să știe ce efecte au

Cele mai periculoase plante de apartament. Mulți români le țin în casă fără să știe ce efecte au Sursa: Dreamstime.com

Oamenii sunt impresionați de frumusețea unor flori. Totuși, ei nu iau în calcul care este pericolul la care se pot expune. Mediul dintr-o cameră poate deveni mult mai relaxant și liniștitor în prezența unei anumite plante. Ea nu trebuie ținută niciodată într-o zonă în care se află copii sau animale de companie.

Plantele de apartament sunt o modalitate excelentă de a crea o atmosferă mai caldă în propria ta casă. Multe plante chiar au proprietăți medicinale și pot ajuta la tratarea diverselor răni. Printre acestea se numără aloe vera. În același timp, există plante care ajută la purificarea aerului. Cu toate acestea, nu toate plantele pot fi ținute în casă din cauza riscurile pe care le prezintă.

Cea mai periculoasă plantă de apartament pe care românii o au în casă este leandrul. Este foarte toxică și poate provoca probleme mari atât în cazul unui om adult, cât și în cazul animalelor de companie. În plus, copii mici sunt cel mai afectați de această plantă. Chiar și o mică frunză poate duce la moarte.

Ea mai este numită și „Nerium oleander”. Cu toate că planta are un aspect inocent, ea ascunde un pericol foarte mare. Florile sale roz sunt pe placul multor persoane. Majoritatea oamenilor țin această plantă, de obicei, în sufragerii. De cele mai multe ori, animalele de companie care ajung în contact cu frunzele sau florile leandrului nu mai pot fi salvate. În cazul în care este ingerată de om, planta poate provoca aritmie, probleme intestinale, frisoane, atacuri cerebrale, comă și chiar moarte. Este recomandat să eviți să ții această plantă în casă, mai ales dacă ai copii mici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pericolele la care te expui dacă ai această plantă în casă

Mai există o plantă care este foarte iubită de români și este periculoasă. Este vorba de crin. Ea poate fi păstrată ca plantă de interior sau de exterior. Crinul este foarte ușor de îngrijit. Unele soiuri ale acestei plante pot fi foarte periculoase pentru oameni.

Crinii Calla, Rubrum, Tigru sunt doar câteva dintre speciile de plante care ar trebui ținute departe de oameni și animale. Orice parte a acestor flori este otrăvitoare și poate conduce la vărsături, letargie și lipsa poftei de mâncare. Mai mult decât atât, dacă persoana care a intrat în contact cu această plantă nu se adresează medicilor, chiar poate muri. În cazul în care nu știi exact ce soi de crin ai în casă, poți întreba o florăreasă, informează Playtech.ro.